Giusy Versace: η πιο θαρραλέα εμφάνιση στο κόκκινο χαλί της Βενετίας

Giusy Versace: η πιο θαρραλέα εμφάνιση στο κόκκινο χαλί της Βενετίας Facebook Twitter
Η Giuseppina Versace σε ηλικία 28 ετών έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στο οποίο έχασε και τα δύο της πόδια. Φωτο: Getty Images/ Ideal Image
1

Η παραολυμπιονίκης, τηλεπερσόνα και πολιτικός Giusy Versace (Τζουζεπίνα Βερσάτσε) φωτογραφήθηκε στο πρώτο κόκκινο χαλί του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, όμορφη και χαμογελαστή, με ένα μίνι φόρεμα από τον Oscar Scirè και εκτεθειμένα τα προσθετικά της πόδια με τακούνια.

Η Giuseppina Versace γεννήθηκε στο Reggio Calabria και από το 1999 ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Η κόρη του Alfredo Versace, ξαδέρφου των διάσημων αδερφών Donatella, Santo και Gianni Versace, ασχολούνταν με τη μόδα έως ότου, στις 22 Αυγούστου 2005, σε ηλικία 28 ετών, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στον αυτοκινητόδρομο Σαλέρνο-Ρέτζιο Καλαβρία, στο οποίο έχασε και τα δύο της πόδια.

Το 2010 άρχισε να τρέχει με ένα ζευγάρι προσθετικά πόδια, αποτελώντας έτσι την πρώτη Ιταλίδα αθλήτρια στην ιστορία που τρέχει με διπλό ακρωτηριασμό των κάτω άκρων. Το 2011 ίδρυσε την ένωση Disabili No Limits Onlus για να βοηθήσει άλλα παιδιά να πλησιάσουν στον αθλητισμό. Έχει καταφέρει να κερδίσει 11 ιταλικούς τίτλους σε διάφορες αποστάσεις.

Το 2013 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο Με το κεφάλι και με την καρδιά πάτε παντού. Το 2014 αναδείχθηκε νικήτρια στο ιταλικό Dancing with the Stars και το 2015 παρουσίασε δύο τηλεοπτικές εκπομπές. 

Giusy Versace: η πιο θαρραλέα εμφάνιση στο κόκκινο χαλί της Βενετίας Facebook Twitter
Φωτο: Getty Images/ Ideal Image

Τον Οκτώβριο του 2015 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραολυμπιακών Αγώνων στην Ντόχα του Κατάρ, όπου κατέκτησε την 8η θέση στα 200 μ. και την 6η θέση στα 100. 

Στο 2016 στο Ευρωπαϊκό Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα στο Γκροσέτο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μ. (28"07) και το χάλκινο στα 400 μ. (1'05"31). Χάρη σε αυτά τα αποτελέσματα, κατάφερε να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κατάφερε να τερματίσει 8η στον τελικό των 200 μ., ενώ στον τελικό των 400 μέτρων αποκλείστηκε.

Τον Ιανουάριο του 2018 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με το Forza Italia για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018. Εκλέχθηκε και εργάζεται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Montecitorio με την αντιπροσωπεία της ομάδας για την ισότητα ευκαιριών και αναπηριών. Είναι επίσης μέλος της δικοινοτικής επιτροπής για παιδιά και εφήβους. 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια