Ένα βίντεο με ένα 5χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν που χορεύει χαρούμενο με το νέο του προσθετικό μέλος κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.


Ο μικρός Αχμάντ έχασε το πόδι του όταν βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά των Ταλιμπάν και της Αφγανικής κυβέρνησης όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών. Έκτοτε, είχε δοκιμάσει μία σειρά από προσθετικά μέλη ώστε να μπορεί να περπατάει.


Με τα χέρια του ψηλά και ένα τεράστιο χαμόγελο να διαγράφεται στο πρόσωπό του το μικρό αγόρι από το Αφγανιστάν στριφογυρίζει μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου της Καμπούλ.

 

«Χορεύει συνεχώς δείχνοντας την χαρά του για το προσθετικό πόδι» λέει η μητέρα του Ραΐσα. «Είμαι τόσο χαρούμενη για εκείνον που πλέον με το νέο προσθετικό μέλος μπορεί να είναι ανεξάρτητος» προσθέτει καθώς ο πεντάχρονος Αχμάντ χορεύει στην μουσική που ακούγεται από ένα κινητό τηλέφωνο.


Ο Αχμάντ και οι γονείς του που είναι αγρότες, είναι από την Λογκάρ, επαρχεία στη νότια Καμπούλ όπου οι διαμάχες ανάμεσα στους Ταλιμπαν και το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ στράτευμα του Αφγανιστάν είναι συνεχόμενες.


Η μητέρα του Αχμάντ και η αδερφή του βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταύρωση πυρών κατά τη διάρκεια μάχης που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και των δύο παιδιών.


Ο Αχμάντ έβαλε το πρώτο του προσθετικό πόδι στην ηλικία ενός έτους και πολύ σύντομα έμαθε να χορεύει. Το βίντεο που έγινε viral προκάλεσε εκατοντάδες θετικά σχόλια στο διαδίκτυο με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την πρόθεσή τους για βοήθεια στο μικρό αγόρι.

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian / BBC / France24