Απεργία την Πρωτομαγιά

Λουκ Πέρι: Η κόρη του αποκάλυψε το ασυνήθιστο οικολογικό «φέρετρο» στο οποίο τον έθαψαν

Λουκ Πέρι: Η κόρη του αποκάλυψε το ασυνήθιστο οικολογικό «φέρετρο» στο οποίο τον έθαψαν Facebook Twitter
0

Η κόρη του Λουκ Πέρι αποκάλυψε τον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο ετάφη ο πατέρας της, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό. 

O Λουκ Πέρι ετάφη μέσα σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον «κοστούμι μανιταριού» αντί για ένα παραδοσιακό φέρετρο. Η κόρη του, η Σόφι Πέρι, αποκάλυψε στο Instagram πώς ο πατέρας της έμαθε για την δυνατότητα αυτής της ιδιαίτερης ταφής, η «οποία επιστρέφει το σώμα στο χώμα χωρίς να κάνει κακό στο περιβάλλον», και ζήτησε να θαφτεί με αυτόν τον τρόπο όταν πεθάνει. 

Λουκ Πέρι: Η κόρη του αποκάλυψε το ασυνήθιστο οικολογικό «φέρετρο» στο οποίο τον έθαψαν Facebook Twitter

«Τον Δεκέμβριο πήγα στο Σαν Φρανσίκσο με δύο καλούς μου φίλους. Ο ένας δεν είχε έρθει ποτέ ξανά στην Καλιφόρνια, οπότε επισκεφθήκαμε το πάρκο Redwoods. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία τότε» γράφει η Πέρι στο Instagram σε μια ανάρτηση όπου παρουσιάζει μια φωτογραφία από μανιτάρια. 

«Τώρα τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για μένα. Κάθε εξήγηση που θα δώσω αδικεί λίγο την ιδιοφυή ιδέα που είναι το κοστούμι από μανιτάρια, όμως βασικά πρόκειται για μια οικολογική μέθοδο ταφής», λέει η κόρη του Λουκ Πέρι. 

«Όταν ο πατέρας μου την ανακάλυψε ήταν περισσότερο ενθουσιασμένος από ποτέ. Κηδεύτηκε μέσα σε ένα κοστούμι μανιταριού, ήταν μία από τις τελευταίες του επιθυμίες Πρόκειται για ένα πραγματικά θαυμάσιο πράγμα για έναν υπέροχο πλανήτη και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας».

View this post on Instagram

?In December I went to San Francisco with two of my best friends. One of them, had never never been to California, so we went to show him the Redwoods. I took this picture while we were there, because i thought, “damn, those mushrooms are beautiful.” Now, mushrooms hold an entirely new meaning for me. Any explanation i give will not do justice to the genius that is the mushroom burial suit, but it is essentially an eco friendly burial option via mushrooms. All i can say is that you should all look into them at coeio.com or just by googling “mushroom burial suit” . My dad discovered it, and was more excited by this than I have ever seen him. He was buried in this suit, one of his final wishes. They are truly a beautiful thing for this beautiful planet, and I want to share it with all of you.

A post shared by Sophie Perry (@lemonperry) on

 

Σύμφωνα με την Coeio.com, την εταιρεία που σχεδιάζει τα συγκεκριμένα προϊόντα, ένα κοστούμι μανιταριού κοστίζει 1500 δολάρια, είναι φτιαγμένο από ύφασμα και βγαίνει σε τρία μεγέθη, ανάλογα με το ύψος του νεκρού. Τα χρώματα επιλογής είναι δύο, μαύρο ή nude. 

Βασική λειτουργία του ασυνήθιστου «φέρετρου» είναι να επιταχύνει την αποσύνθεση του νεκρού. Το κοστούμι περιέχει μανιτάρια και άλλους μικροοργανισμούς που προχωρούν τη διαδικασία, ενώ εξουδετερώνουν τις τοξίνες που περιέρχονται στο πτώμα και μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες στο έδαφος και τα φυτά. 

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM