Ο Τζερόμ Φλιν του «Game of Thrones» εκλιπαρεί τους φανς να σταματήσουν να αγοράζουν χάσκι

Ο Τζερόμ Φλιν του «Game of Thrones» εκλιπαρεί τους φανς να σταματήσουν να αγοράζουν χάσκι Facebook Twitter
1

Έκκληση προς τους θαυμαστές του Game of Thrones να μην αγοράζουν σκύλους χάσκι, επειδή μοιάζουν με τους ανταρόλυκους που πρωταγωνιστούν στη σειρά, απηύθυνε ο Τζερόμ Φλιν. 

Οι «Direwolves» της σειράς έχουν πυροδοτήσει μια ανησυχητική αύξηση στη ζήτηση της συγκεκριμένης ράτσας λόγω των φυσικών ομοιοτήτων που έχουν στην εμφάνιση αυτοί οι σκύλοι με τα σχεδόν μυθικά πλάσματα του Westeros.

Ο γνωστός ηθοποιός, που στην σειρά υποδύεται τον Μπρον, συμμετέχει στην νέα καμπάνια της PETA, μέσω της οποίας εκλιπαρεί τους φανς να σταματήσουν να αγοράζουν χάσκι επειδή θέλουν να αποκτήσουν τον δικό τους ανταρόλυκο.


Σύμφωνα με τον ηθοποιό και την οργάνωση, έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στον αριθμό των χάσκι που εγκαταλείπονται ή δίνονται σε καταφύγια. Ειδικοί εκτιμούν πως πολλά από αυτά το ζώα προέρχονται από θαυμαστές του Game of Thrones, οι οποίοι αγόρασαν τα χάσκι σε μια παρόρμηση λόγω της ομοιότητας που έχουν με τους ανταρόλυκους αλλά αργότερα διαπίστωσαν πως δεν είναι προετοιμασμένοι να τα φροντίσουν σωστά. 

«Καταφύγια ζώων σε όλο τον κόσμο αναφέρουν τεράστια αύξηση στον αριθμό εγκαταλελειμμένων χάσκι επειδή ο μέσος ιδιοκτήτης, εξετάζοντας μόνο την εμφάνιση του σκύλου, δεν αναλογίστηκε καθόλου τον χρόνο, την υπομονή ή τα χρήματα που χρειάζονται για να φροντίσεις σωστά αυτά τα ζώα», λέει ο Τζερόμ Φλιν στο μήνυμά του.

Ενδεικτικά, καταφύγια ζώων στη Βρετανία κάνουν λόγο για αύξηση κατά 420% στον αριθμό των αδέσποτων πλέον χάσκι, με τον αντίστοιχο αριθμό στο Λος Άντζελες να έχει τριπλασιαστεί από το 2013 μέχρι σήμερα. 

 
Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια