Οι δράκοι του GOT: η ιστορία των αγαπημένων μυθικών πλασμάτων

Οι δράκοι του GOT: η ιστορία των αγαπημένων μυθικών πλασμάτων Facebook Twitter
0

Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μην γοητεύεται από τα μυθικά πλάσματα. Στην κορυφή αυτής της λίστας για πολλούς από εμάς βρίσκονταν πάντα οι δράκοι.

Οπότε, βλέποντας ότι στην αγαπημένη μας σειρά Game of Thrones όχι απλά υπάρχουν, αλλά γεννιούνται, μεγαλώνουν και μάχονται στο πλάι της μητέρας τους Ντενέρις Ταργκάριεν, ήταν το κερασάκι στην τούρτα, το αλατοπίπερο στο κατά τα άλλα βραβευμένο με Michelin κινηματογραφικό πιάτο μας.

Οι δράκοι του GOT: η ιστορία των αγαπημένων μυθικών πλασμάτων Facebook Twitter

Αλλά τι ξέρουμε αλήθεια για αυτούς τους δράκους; Να είναι καλά και αυτό το wiki του GOT και μπορούμε να ανατρέξουμε για καμία πληροφορία που να αφορά στους πρωταγωνιστές της, ανθρώπους και μη.

 

Τους απολαμβάνουμε σε όλους τους κύκλους της αγαπημένης μας σειράς, ειδικότερα αυτή την περίοδο που η Nova με το pop up κανάλι ΝovaThronesHD (από 1/4 έως 31/5) δίνει τη δυνατότητα, σε όλους εμάς τους συνδρομητές της, να δούμε σε άριστη ποιότητα όλους τους προηγούμενους κύκλους που συν τοις άλλοις έχει και αποκλειστικό υλικό για το τηλεοπτικό υπερθέαμα.

Διαβάζοντας λοιπόν για τα εντυπωσιακά αυτά πλάσματα, μαθαίνουμε ότι οι δράκοι στο Westeros είχαν εξαφανιστεί για περισσότερα από 150 χρόνια, με μόνες αποδείξεις της ύπαρξής τους κάποιους σκελετούς, εναπομείναντα κόκαλα που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ανθεκτικών όπλων και κάποια «απολιθωμένα» διακοσμητικά αυγά. Αυτό έκανε τους περισσότερους να πιστεύουν ότι είχαν μπει για τα καλά πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Οι δράκοι του GOT: η ιστορία των αγαπημένων μυθικών πλασμάτων Facebook Twitter

Αλλά δεν είχαν υπολογίσει τη θυγατέρα Ταργκάριεν, έναν οίκο με σήμα τους δράκους, Ντενέρις, που κατάφερε να εκκολάψει τρία από αυτά και να γίνει η μητέρα των δράκων.

Από πού ήρθαν οι δράκοι; Σύμφωνα με την ιστορία του Game of Thrones, οι πρώτοι πληθυσμοί εμφανίζονται στην ήπειρο του Essos από τα ανατολικά, από τα Νησιά του Σκότους πέρα από Ασάι και τα νησιά της Θάλασσας του Νεφρίτη.

Οι αρχαίοι Βαλυριανοί από την άλλη πίστευαν ότι οι δράκοι προήλθαν από τις Δεκατέσσερις Φλόγες, ένα δαχτυλίδι ηφαιστείων στη Βαλυριανή Χερσόνησο. Σύμφωνα με αυτήν την ιστορία, οι δράκοι ανακαλύφθηκαν πριν από περίπου 5.000 χρόνια από τους Βαλυριανούς, που τους χρησιμοποίησαν ως πολεμικές μηχανές στη δημιουργία της αυτοκρατορίας τους.

Η λαμπρή αυτή ιστορία έσβησε σε μία νύχτα, όπου μετά τον κατακλυσμό μόλις μία οικογένεια ευγενών κατάφερε να γλιτώσει, αυτή των Ταργκάριεν και μαζί τους μόνο πέντε δράκοι στο Ντράγκονστοουν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν μαζί με την οικογένεια.

Οι τέσσερις από αυτούς δυστυχώς πέθαναν και μόνο ο Μπαλίριον τα κατάφερε. Τότε ήταν που εκκολάφθηκαν δυο αυγά και γεννήθηκαν οι Βάγκαρ και Μεράξες.

Οι δράκοι του GOT: η ιστορία των αγαπημένων μυθικών πλασμάτων Facebook Twitter

Έχοντας λοιπόν οι Ταργκάριεν τρεις δράκους (Μπαλίριον, Βάγκαρ, Μεράξες), κατέκτησαν και δημιούργησαν τα Επτά Βασίλεια. Στον Πρώτο Ντορνιανό Πόλεμο όμως σκοτώθηκε η Μεράξες. Κατά τη διάρκεια των 150 χρόνων, συνεχίστηκε η αναπαραγωγή και εκπαίδευσή τους, με τον Βασιλιά Τζεχέρις I να παίρνει έξι δράκους μαζί του στο Βορρά για να επισκεφθεί τον Φύλακα του Βορρά.

Χάριν ιστορίας, ο Μπαλίριον, ο δράκος που είχε καταφέρει να επιβιώσει από τις Δεκατέσσερις Φλόγες, γνωστός ως ο Μαύρος Τρόμος, είχε αναβάτες τους βασιλιάδες Έγκον I, Μέγκορ I και Βισέρις I. Πέθανε από γηρατειά σε ηλικία 200 ετών.

Η συνέχεια για τους δράκους ήταν λαμπρή, αφού διαβάζουμε ότι τις παραμονές του εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στην Ρενίρα και τον Έγκον II, υπήρχαν είκοσι ζωντανοί δράκοι. Οι μεγαλύτεροι ήταν η Βάγκαρ, ο Βέρμιθορ, η Ασημόπτερος, η Ονειροφωτιά, η Μίλεϊς, ο Καράξες και η Σύραξ, ενώ στους νεότερους αλλά αξιόμαχους αναφέρονται οι Σίσμοουκ, Σάνφαϊρ, Τεσσάριον, Βέρμαξ, Άραξ, Τίράξες και Μούντανσερ.

Στην ομάδα αυτά υπήρχαν και μικροί που δεν ήταν σε θέση να πολεμήσουν (οι Στόρμκλαουντ, Μόργκουλ και Σρίκος), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τρεις άγριοι που δεν δεχόντουσαν αναβάτη (οι Γκρέι Γκοστ, Προβατοκλέφτης και Κανίβαλος).

Η γνωστή σε όλους μας βάση των Ταργκάριεν, ο Δρακόλακκος, φτιάχτηκε ακριβώς για την ανατροφή και στέγαση των δράκων.

Οπότε, θα μου πείτε, τι συνέβη και εξαφανίστηκαν;

Οι δράκοι του GOT: η ιστορία των αγαπημένων μυθικών πλασμάτων Facebook Twitter

Πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, ενώ παράλληλα δεν γεννιόντουσαν με τον ίδιο ρυθμό. Πολύ σημαντική στιγμή ο εμφύλιος των Ταργκάριεν, που έμεινε γνωστός ως Ο Χορός των Δράκων, στο οποίο σκοτώθηκαν μέσα σε τρία χρόνια πολλοί από αυτούς.

Δυστυχώς οι επόμενες δρακογενιές δεν είχαν την ίδια σωματική διάπλαση και μέγεθος, με αποτέλεσμα να μην είναι πια ισχυρά όπλα στα χέρια των Ταργκάριεν.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι για αυτό υπεύθυνοι ήταν οι ίδιοι καθότι αιχμαλώτιζαν τους δράκους σε κλουβιά ή κελιά μέσα στον Δρακόλακκο, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως ο Πρώτος Μέιστερ Μάργουιν θεωρεί ότι το Τάγμα των Μέιστερ (με μυστικό σκοπό να πατάξει τη μαγεία) ήταν υπεύθυνο για την εξαφάνιση των δράκων.

Οι δράκοι της Ντενέρις Ταργκάριεν

Ντρόγκον: ονομάστηκε έτσι από τον νεκρό σύζυγο της Καλίσι, Ντρόγκο. Είναι μαύρος και φέρει κόκκινα σημάδια, ενώ υπονοείται πως πρόκειται για την ενσάρκωση του Μπαλίριον του Μαύρου Τρόμου.

Ραίγκαλ: ονομάστηκε έτσι από τον αδελφό της Ντενέρις, Ρέγκαρ Ταργκάριεν. Έχει πράσινα και χαλκόχρωμα λέπια.

Βισέριον: ονομάστηκε έτσι από τον αδελφό της Βισέρις Ταργκάριεν και είναι ο δράκος που σκοτώνει και μετατρέπει σε ζόμπι ο Night King στο φινάλε του 7ου κύκλου.

 

Περισσότερους δράκους θα χαρούμε στο νέο κύκλο του Game Of Thrones που θα προβληθεί αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική, από τη Nova. Όσο για την πρεμιέρα της σειράς που έγραψε ιστορία, δεν ξεχνάμε την 14η Απριλίου.

Η διεκδίκηση του Σιδερένιου Θρόνου συνεχίζεται ακάθεκτα.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ