Μυστική συνάντηση για πρόβα θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Μυστική συνάντηση για πρόβα θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
0

Αξιωματούχοι και επικεφαλής δημόσιων φορέων από όλη τη Σκωτία, έλαβαν μέρος σε μια μυστική συνάντηση στη Γλασκώβη με θέμα το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η κωδική ονομασία της επιχειρησιακής ομάδας είναι «Η Γέφυρα του Λονδίνου» και αυτή η φράση θα λειτουργήσει και ως συνθηματικό για τις επικοινωνίες που θα γίνουν τις πρώτες ώρες μετά το θάνατο της Βασίλισσας, και μέχρι να γίνει επίσημη ανακοίνωση.

Η Ένωση που φέρει την ονομασία «Scottish Provosts Association» ξεκίνησε τις συναντήσεις της πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά έκτοτε διατηρούσε χαμηλό προφίλ. Αντίστοιχες ομάδες λειτουργούν ωστόσο στη Βρετανία από το 1960, όπως είχε αποκαλύψει ο Guardian

Η μόνη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δημόσια ήταν τον Απρίλιο του 2014. Ωστόσο, οι Times αναφέρουν ότι οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα συχνά σε περιοχή της Γλασκώβης, αλλά σπάνια γνωστοποιούνται λεπτομέρειες.

Το μακάβριο και πολύ ευαίσθητο θέμα της ομάδας εργασίας ίσως ακούγεται παράδοξο, αλλά η σύνοδος είναι επιφορτισμένη να προετοιμάσει όλες τις διαδικασίες που απαιτείται να ακολουθηθούν σε περίπτωση που η Βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει ενώ είναι στο κάστρο του Μπάλμοραλ, στην αγαπημένη της Σκωτία την οποία επισκέπτεται συχνά.

Ξεκαθαρίζεται πάντως πως η συνάντηση για το θάνατο της 92χρονης Βασίλισσας δεν προκλήθηκε από επικείμενους φόβους για την υγεία της. Το αυστηρό πρωτόκολλο και η περιπλοκότητα ενός τέτοιου γεγονός, είναι παράγοντες που πρέπει να εξετάζονται συχνά ώστε την ώρα που θα συμβεί το μοιραίο, όλα να λειτουργήσουν άψογα.

Αν η Βασίλισσα πεθάνει στο κάστρο, η σορός της θα μεταφερθεί στο Εδιμβούργο, στο Holyroodhouse, την επίσημη κατοικία της στη Σκωτία.

Από εκεί θα μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό του St. Giles για μια σύντομη τελετή πριν βρεθεί στο σταθμό τρένων του Waverley για το τελικό ταξίδι στο Λονδίνο.

Τα πλήθη αναμένεται να συγκεντρωθούν σε ισόπεδες διαβάσεις και σε πλατφόρμες σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα. Μια άλλη αμαξοστοιχία θα ακολουθεί αυτή που θα μεταφέρει τη σορό της Ελισάβετ.

Τα πάντα έχουν μελετηθεί, από τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι και το φέρετρο που θα πρέπει να είναι κατάλληλο για να χωρέσει το στέμμα. 

Μια αντίστοιχη μυστική άσκηση προκειμένου να προετοιμαστούν για τις 10 ημέρες εθνικού πένθους που θα ακολουθήσουν μετά το θάνατο της Ελισάβετ είχε γίνει γνωστή και πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, η συνάντηση αυτή είχε γίνει στο Λονδίνο και σε αυτή συμμετείχαν υψηλόβαθμοι και πολιτικοί. Μεταξύ άλλων, το συμβούλιο εξέτασε το πώς θα ανακοινωθεί η είδηση και ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τις πρώτες ώρες, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Η αντίστοιχη άσκηση ονομάστηκε «Castle Dove».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM