Η Κίρα Νάιτλι περιγράφει με ωμό ρεαλισμό τη γέννηση της κόρης της για να επιτεθεί στην Κέιτ Μίντλετον

Η Κίρα Νάιτλι περιγράφει με ωμό ρεαλισμό τη γέννηση της κόρης της για να επιτεθεί στην Κέιτ Μίντλετον Facebook Twitter
6

Η Κίρα Νάιτλι γέννησε την κόρη της τον Μάιο του 2015, μια ημέρα πριν η Κέιτ Μίντλετον γεννήσει την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Αυτή η χρονική συγκυρία, αποτελεί το κεντρικό θέμα σε ένα δοκίμιο με τίτλο «Το αδύναμο φύλο» που υπογράφει η ηθοποιός για τη φεμινιστική συλλογή «Φεμινίστριες μην φοράτε ροζ (και άλλα ψέματα)».

Η ηθοποιός αναφέρεται κυρίως στα διπλά στάνταρτς της κοινωνίας αλλά και του Χόλιγουντ για τις γυναίκες, όμως ένα από τα αποσπάσματά έχει ξεχωρίσει.

Τα όσα αφηγείται με ωμό ρεαλισμό η Νάιτλι, έχουν προκαλέσει αίσθηση καθώς η σταρ του Χόλιγουντ βάζει στο στόχαστρό της την Μίντλετον.

Σχολιάζοντας το πώς εμφανίστηκε μπροστά σε όλο τον πλανήτη, μετά το τοκετό της η Μίντλετον, παραθέτει τη δική της εμπειρία.

Η Κίρα Νάιτλι περιγράφει με ωμό ρεαλισμό τη γέννηση της κόρης της για να επιτεθεί στην Κέιτ Μίντλετον Facebook Twitter

«Ο κόλπος μου χωρίστηκε στα δύο. Βγήκες από μέσα μου με τα μάτια σου ανοιχτά και τα χέρια στον αέρα. Ουρλιάζοντας... Σε έβαλαν πάνω μου. Ήσουν καλυμμένη με αίμα και σμήγμα (vernix). Το κεφάλι σου ήταν δύσμορφο μετά τη διαδρομή από το κανάλι γέννησης. Έτρεμες και η ανάσα σου ήταν πνιγμένη».

Στη συνέχεια περιγράφει το πώς έσπασαν τα νερά αφήνοντας τα αγαπημένα της παπούτσια μούσκεμα και κολλώδη και την πρώτη φορά που θήλασε την κόρη της. «Γράπωσες αμέσως το στήθος μου, πεινασμένα, θυμάμαι τον πόνο... Το στόμα σου σφιγμένο γύρω από τη θηλή μου την οποία πιπιλούσες», γράφει η ηθοποιός.

Την ημέρα μετά τον τοκετό, η ηθοποιός λέει παρακολούθησε, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μίντλετον με την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

«Παρακολουθούσαμε την οθόνη της τηλεόρασης. Εκείνη βγήκε έξω από το νοσοκομείο επτά ώρες αργότερα με το πρόσωπό της περιποιημένο και τα ψηλά της τακούνια. Ήταν το πρόσωπο που θέλει να δει ο κόσμος».

«Κρύψου. Κρύψε τον πόνο μας και το πως το σώμα μας χωρίζει στα δύο», λέει η ηθοποιός.

«Δείξε όμορφή και κομψή. Επτά ώρες μετά τον αγώνα σου με τη ζωή και το θάνατο. Επτά ώρες αφότου του το σώμα σου είχε χωριστεί και ματώσει για να βγει ουρλιάζοντας η ζωή από μέσα σου. Δεν το δείχνεις. Δεν το λες. Και στέκεσαι εκεί με το κορίτσι σου και σε φωτογραφίζουν», γράφει η Νάιτλι.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Όσο μία γυναίκα επιτίθεται σε άλλη γυναίκα για το πώς γέννησε, πώς εμφανίστηκε πριν τη γέννα, πώς εμφανίστηκε μετά τη γέννα, τι έκανε, τι δεν έκανε... τόσο ο φεμινισμός αποτυγχάνει στην ουσία του. Η αναίτια επίθεση είναι περιττή, ειδικά σε τέτοια ζητήματα, και ένα διάσημο πρόσωπο όπως η Νάιτλι, θα έπρεπε να το γνωρίζει. Αν η Μίντλετον δεν έβγαινε περιποιημένη αλλά πτώμα, άβαφη, με μαύρους κύκλους και θαμπά μαλλιά, πάλι θα την έκραζαν.
Συμφωνώ απόλυτα, κομπλεξική επίθεση χωρίς λόγο. Ανήκει στη βασιλική οικογένεια, πώς θα γίνει δηλαδή.Εμάς μπορεί να μας φαίνεται υπερβολικό, παρωχημένο και πολλά άλλα, αλλά γι αυτούς υπάρχει πρωτόκολλο - δεν μπορεί να βγει μετά τη γέννα όπως νά ναι.Έχει μπει οικειοθελώς σε αυτή τη θέση και ξέρει τις προεκτάσεις, δεν περιμένει την κάθε ηθοποιό να της υπενθυμίσει ότι καταπιέζει τη γυναικεία της φύση.Τέλος, προσωπικά μιλώντας, ήμουν έτσι μετά κι απ´τις 2 μου γέννες ( μειον το βαψιμο) , καθότι πανεύκολοι τοκετοί. Και γι αυτό να την κατηγορήσουμε;
H Μιντλετον είχε πολλά προβλήματα με την εγκυμοσύνη και σοβαρότατα, τα οποία και δεν έκρυψε.Αν δεν μπορούσε δεν θα έβγαινε, όπως όταν ήταν χάλια στην εγκυμοσύνη άφηνε στην άκρη πρωτόκολλα και κοιτούσε την υγεία της.Μπορεσε να ακολουθήσει μια παραδοση που έχει να κανει με καθαρή επιδειξη δύναμης, είναι πιο περίπλοκο από γυναικείος φόβος να δείξει αδυναμία, καθώς ορίζει άντρες και γυναίκες της βασιλικής οικογένειας. Βρίσκω άκυρη την Κίρα, πιστεύω ότι πιάνει τη θεματολογία αυτή για να ασχοληθεί ο κόσμος με το βιβλίο της.
Χαχα πες τα χρυσοστομη... Καθε περιπτωση διαφορετικη, αλλα κατα κανονα η γυναικα δεν ειναι κοτα που κανει το αβγο κ ακολουθως κακαριζει ανεμελη κ ξαλαφρωμενη. Φυσιολογικος τοκετος είτε καισαρικη, παλι ψιλοερειπιο βγαινεις, οπως κ μπηκες ψιλοερειπιο με την κοιλια στο στομα κατα κανονα... Τωρα οι βασιλεις εχουν τα δικα τους πρωτοκολλα, χαζα ή οχι, χαζα κατα βαση, οπως κ ο θεσμος ολοκληρος εν ετει 2020. Το προβληματικο ειναι πως επειδη ζουμε σε μια εποχη που η εικονα εχει εκτοπισει την ουσια, αυτο το ενσταντανε αποτελει προτυπο για μεγαλο κομματι του γυναικειου φυλου, που πλεον πανε κομμωτηριο κ κανουν μανικιουρ πριν την εισαγωγη στην κλινικη....