Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έσπασαν σε πολλά πράγματα το βασιλικό πρωτόκολλο στο γάμο τους και οι επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε μετά την τελετή το Παλάτι του Κένσιγκτον δεν αποτελούν εξαίρεση. 

 

Στο οικογενειακό πορτρέτο όπου απεικονίζεται σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, ο τρόπος που «τοποθετήθηκαν» τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη μητέρα της Μέγκαν, δεν ήταν καθόλου τυχαίος, ωστόσο παραβλέφθηκαν πολλοί βασιλικοί κανόνες. 

 

Παρόλο που παραδοσιακά το Παλάτι δημοσιεύει οικογενειακά πορτρέτα μετά από κάθε βασιλικό γάμο, αυτό που κυρίως υπενθυμίζουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι πως ούτε ο πατέρας της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ, ούτε και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της εκτός από τη μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ, δεν παρέστη στο γάμο.  

 

Για να εξισορροπήσει οπτικά την απουσία, ο φωτογράφος Alexi Lubomirski, έβαλε δίπλα στη μητέρα της Μέγκαν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, ώστε να μην είναι άνιση η εικόνα. 

 

 

 

Σε όλα τα υπόλοιπα οικογενειακά πορτρέτα από παλαιότερους βασιλικούς γάμους, η οικογένεια του γαμπρού στέκεται από την μια πλευρά και αυτή της νύφης από την άλλη. Για παράδειγμα, στις αντίστοιχες φωτογραφίες από το γάμο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, ο πρίγκιπας Χάρι, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα στέκονται δεξιά από τον Ουίλιαμ, με τους γονείς και τους συγγενείς της Κέιτ στα αριστερά της. 

 

 

 

Και στα δύο πορτρέτα, η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου κάθονται ακριβώς μπροστά από τον Κάρολο και την Καμίλα, μόνο ενώ στη φωτογραφία γάμου των Ουίλιαμ και Κέιτ είναι καθιστή μόνο η βασίλισσα Ελισάβετ, σε αυτήν των Χάρι και Μέγκαν, είναι καθιστή και η Κέιτ Μίντλετον. 

 

Μια εξήγηση γι' αυτό μπορεί να είναι πως ο φωτογράφος ίσως θεώρησε πως έτσι η εικόνα θα έδειχνε πιο ισορροπημένη. Επίσης μπορεί να έπαιξε ρόλο πως η Κέιτ Μίντλετον γέννησε πριν από μόλις ένα μήνα και ενδεχομένως ήταν καλύτερο για την υγεία της να είναι καθιστή. 

 

Με πληροφορίες από Harper's Bazaar

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr