Σκίτσο του Λένον που τον απεικονίζει ως Αδόλφο Χίτλερ πωλήθηκε έναντι 54.000 δολαρίων

Σκίτσο του Λένον που τον απεικονίζει ως Αδόλφο Χίτλερ πωλήθηκε έναντι 54.000 δολαρίων Facebook Twitter
0

Ένα σκίτσο δια χειρός του Τζον Λένον, στο οποίο ο διάσημος τραγουδιστής παρουσίαζε τον εαυτό του ως Χίτλερ, πωλήθηκε έναντι 54.000 δολαρίων.

Το πρόχειρο, ασπρόμαυρο σχέδιο που είχε «φιλοτεχνήσει» το διάσημο Σκαθάρι, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου μπλοκ σκαριφημάτων του τραγουδιστή με πολλές εικονογραφήσεις που σχετίζονται με τους ναζί.

Ο Λένον είχε σχεδιάσει την συγκεκριμένη πανάκριβη «μουτζούρα» στο τέλος της δεκαετίας του 1950, όταν ακόμα φοιτούσε στο Κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Page Six, στο μπλοκ ζωγραφικής, υπάρχουν πολλά σκίτσα παρόμοιας τεχνοτροπίας και αισθητικής, που «μπλέκουν» τους διάσημους Beatles με ναζιστικά στοιχεία.

Πρόκειται για εικόνες αποτυπωμένες με μελάνι.

Σκίτσο του Λένον που τον απεικονίζει ως Αδόλφο Χίτλερ πωλήθηκε έναντι 54.000 δολαρίων Facebook Twitter

Στο επίμαχο σχέδιο, ο Λένον φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά πίσω από ένα συνεδριακό πόντιουμ ενώ στην κάτω δεξιά γωνία του φύλλου διαβάζει κανείς: "Heil John, Heil John, Heil John, Heil".

Σε ένα άλλο σκίτσο, ο αετός του τρίτου Ράιχ εμφανίζεται γραπωμένος πάνω από τα αρχικά γράμματα του διάσημου τραγουδιστή.

«Ο Λένον έκανε αυτά τα σκίτσα όταν ήταν ακόμα φοιτητής κολεγίου. Το γεγονός ότι απεικόνισε τον εαυτό του στη θέση του Χίτλερ είναι παράξενο», σχολιάζει ο Γκάρι Ζίμετ, που διακανόνισε την πώληση του συλλεκτικού και αμφιλεγόμενου μπλοκ ζωγραφικής.

Το περασμένο Νοέμβριο, παλιά ημερολόγια και σημειωματάρια του Λένον είχαν βρεθεί από την αστυνομία του Βερολίνου, μεταξύ εκατοντάδων άλλων κλεμμένων αντικειμένων του τραγουδιστή που θεωρούνταν για πάντα χαμένα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM