Ένα σκίτσο δια χειρός του Τζον Λένον, στο οποίο ο διάσημος τραγουδιστής παρουσίαζε τον εαυτό του ως Χίτλερ, πωλήθηκε έναντι 54.000 δολαρίων.

 

Το πρόχειρο, ασπρόμαυρο σχέδιο που είχε «φιλοτεχνήσει» το διάσημο Σκαθάρι, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου μπλοκ σκαριφημάτων του τραγουδιστή με πολλές εικονογραφήσεις που σχετίζονται με τους ναζί.

 

Ο Λένον είχε σχεδιάσει την συγκεκριμένη πανάκριβη «μουτζούρα» στο τέλος της δεκαετίας του 1950, όταν ακόμα φοιτούσε στο Κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Page Six, στο μπλοκ ζωγραφικής, υπάρχουν πολλά σκίτσα παρόμοιας τεχνοτροπίας και αισθητικής, που «μπλέκουν» τους διάσημους Beatles με ναζιστικά στοιχεία.

 

Πρόκειται για εικόνες αποτυπωμένες με μελάνι.

 

 

 

Στο επίμαχο σχέδιο, ο Λένον φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά πίσω από ένα συνεδριακό πόντιουμ ενώ στην κάτω δεξιά γωνία του φύλλου διαβάζει κανείς: "Heil John, Heil John, Heil John, Heil".

 

Σε ένα άλλο σκίτσο, ο αετός του τρίτου Ράιχ εμφανίζεται γραπωμένος πάνω από τα αρχικά γράμματα του διάσημου τραγουδιστή.

 

«Ο Λένον έκανε αυτά τα σκίτσα όταν ήταν ακόμα φοιτητής κολεγίου. Το γεγονός ότι απεικόνισε τον εαυτό του στη θέση του Χίτλερ είναι παράξενο», σχολιάζει ο Γκάρι Ζίμετ, που διακανόνισε την πώληση του συλλεκτικού και αμφιλεγόμενου μπλοκ ζωγραφικής.

 

Το περασμένο Νοέμβριο, παλιά ημερολόγια και σημειωματάρια του Λένον είχαν βρεθεί από την αστυνομία του Βερολίνου, μεταξύ εκατοντάδων άλλων κλεμμένων αντικειμένων του τραγουδιστή που θεωρούνταν για πάντα χαμένα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr