Η Κέιτ Μπλάνσετ λέει πως δεν γνώριζε τις κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν όταν συνεργάστηκαν

Η Κέιτ Μπλάνσετ λέει πως δεν γνώριζε τις κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν όταν συνεργάστηκαν Facebook Twitter
3

Στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Γούντι Άλεν αναφέρθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τίποτα για το ζήτημα όταν συνεργάστηκε μαζί του. 

Η ηθοποιός, που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Blue Jasmine» σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν,  σε συνέντευξή της στο CNN ρωτήθηκε πώς γίνεται να είναι υποστηρίκτρια του κινήματος #MeToo και ταυτόχρονα να μην έχει μιλήσει ποτέ για τη συνεργασία της με το διάσημο σκηνοθέτη. 

«Δεν θεωρώ καθόλου πως έμεινα σιωπηλή. Όταν δούλευα με τον Γούντι Άλεν, δεν γνώριζα τίποτα για τις κατηγορίες. Τότε, είχα πει πως είναι μια πολύ επίπονη και περίπλοκη κατάσταση για την οικογένεια, την οποία ήλπιζα να βρουν τον τρόπο να επιλύσουν», απάντησε η Κέιτ Μπλάνσετ. 

Η ηθοποιός σχολίασε επίσης την σημασία του συστήματος δικαίου, στο οποίο δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, προσθέτοντας πως τα social media σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να μετατρέπονται σε λαϊκό δικαστήριο. «Τέτοια πράγματα πρέπει να πηγαίνουν στο δικαστήριο, οπότε αν συνέβησαν οι καταγγελίες, το άτομο να διώκεται ώστε κάποιος που δεν είναι στη βιομηχανία του θεάματος όπως εγώ να μπορεί να χρησιμοποιήσει το νομικό προηγούμενο για να προστατευτεί. Πάντα, στη βιομηχανία μου ή σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο, είναι κακοποιούνται επειδή είναι ευάλωτοι», σημείωσε η ηθοποιός. 

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι τελευταία ηθοποιός που σχολιάζει τις κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν, ακολουθώντας τους Κόλιν Φερθ, Έλεν Πέιτζ, Μίρα Σορβίνο, Μαριόν Κοτιγιάρ και Γκρέτα Γκέργουιγκ. Οι Ρεμπέκα Χολ και Τιμοτέ Σαλαμέ, που πρωταγωνιστούν στην επερχόμενη ταινία του «A Rainy Day in New York», ανακοίνωσαν πως θα δωρίσουν την αμοιβή τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.  

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πολιτισμός / Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 96 ετών: Ο γιος του λέει ότι αποσύρθηκε οριστικά από τον κινηματογράφο

Η καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ εκτείνεται σε περισσότερες από έξι δεκαετίες και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου
THE LIFO TEAM