Στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Γούντι Άλεν αναφέρθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τίποτα για το ζήτημα όταν συνεργάστηκε μαζί του. 

 

Η ηθοποιός, που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Blue Jasmine» σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν,  σε συνέντευξή της στο CNN ρωτήθηκε πώς γίνεται να είναι υποστηρίκτρια του κινήματος #MeToo και ταυτόχρονα να μην έχει μιλήσει ποτέ για τη συνεργασία της με το διάσημο σκηνοθέτη. 

 

«Δεν θεωρώ καθόλου πως έμεινα σιωπηλή. Όταν δούλευα με τον Γούντι Άλεν, δεν γνώριζα τίποτα για τις κατηγορίες. Τότε, είχα πει πως είναι μια πολύ επίπονη και περίπλοκη κατάσταση για την οικογένεια, την οποία ήλπιζα να βρουν τον τρόπο να επιλύσουν», απάντησε η Κέιτ Μπλάνσετ. 

 

Η ηθοποιός σχολίασε επίσης την σημασία του συστήματος δικαίου, στο οποίο δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, προσθέτοντας πως τα social media σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να μετατρέπονται σε λαϊκό δικαστήριο. «Τέτοια πράγματα πρέπει να πηγαίνουν στο δικαστήριο, οπότε αν συνέβησαν οι καταγγελίες, το άτομο να διώκεται ώστε κάποιος που δεν είναι στη βιομηχανία του θεάματος όπως εγώ να μπορεί να χρησιμοποιήσει το νομικό προηγούμενο για να προστατευτεί. Πάντα, στη βιομηχανία μου ή σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο, είναι κακοποιούνται επειδή είναι ευάλωτοι», σημείωσε η ηθοποιός. 

 

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι τελευταία ηθοποιός που σχολιάζει τις κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν, ακολουθώντας τους Κόλιν Φερθ, Έλεν Πέιτζ, Μίρα Σορβίνο, Μαριόν Κοτιγιάρ και Γκρέτα Γκέργουιγκ. Οι Ρεμπέκα Χολ και Τιμοτέ Σαλαμέ, που πρωταγωνιστούν στην επερχόμενη ταινία του «A Rainy Day in New York», ανακοίνωσαν πως θα δωρίσουν την αμοιβή τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.  

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr