Ο Νταλάρας λέει «αντίο» στον Τζίμη Πανούση μέσω Facebook - H διάσημη δικαστική διαμάχη των δύο καλλιτεχνών

Ο Νταλάρας λέει «αντίο» στον Τζίμη Πανούση μέσω Facebook - H διάσημη δικαστική διαμάχη των δύο καλλιτεχνών Facebook Twitter
1

Χιλιάδες είναι τα μηνύματα θαυμαστών και καλλιτεχνών που έχουν κατακλύσει εδώ και λίγες ώρες τα social media, αλλά αυτό του Γιώργου Νταλάρα ξεχωρίζει λόγω του παρελθόντος.

Τον Τζίμη Πανούση αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στο Facebook, ο τραγουδιστής με τον οποίο ο εκλιπών είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε έντονη δικαστική διαμάχη.

«Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι», έγραψε ο τραγουδοποιός.

«Δεν έχω καμιά καταδικαστική απόφαση, εκτός από την υπόθεση με τον Νταλάρα, αλλά και γι' αυτή πήγα στον Άρειο Πάγο και παραγράφηκε ως απλή εξύβριση μετά από 3 χρόνια. Το όνομά του το λέω, τα λεφτά τώρα είναι λίγα. Αν θες να κάνεις κέφι, αντί να πας σε πουτάνες, λες 3 φορές το όνομα και πληρώνεις 9.000 ευρώ. Η αγωγή που μου έκανε τότε ήταν για 100 εκατομμύρια. Πολλά λεφτά» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στη LIFO o Tζίμης Πανούσης.

 

Πώς ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη

Το 1997 ο Γιώργος Νταλάρας είχε μηνύσει τον Τζίμη Πανούση για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, με την απαίτηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του στις παραστάσεις του.

Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Γιώργος Νταλάρας ζητούσε με αγωγή αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δραχμών για ηθική βλάβη.

Το δικαστήριο είχε δεχθεί τότε, εν μέρει, την αγωγή, επιδικάζοντας 15 εκατομμύρια δραχμές. Η έφεση που κατέθεσε ο Τζίμης Πανούσης το 1999, είχε απορριφθεί από το εφετείο Αθηνών.

Το 2000, το 5ο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που εξέτασε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, την μετέτρεψε σε απλή εξύβριση κατ' εξακολούθηση καταδικάζοντας τον Πανούση σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή.


Η απόφαση επικυρώθηκε ξανά από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών το Μάη του 2002 και τελεσίδικα τον Απρίλη του 2004 από τον Άρειο Πάγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ >>> Το χρονικό της μεγάλης κόντρας του Τζίμη Πανούση με τον Νταλάρα (+ γιατί ο Νταλάρας δεν πήρε ποτέ τα χρήματα)
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Πολιτισμός / Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Η νέα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στην πενταετία 1945-1950, όταν ο Willem de Kooning πέρασε από την αβεβαιότητα και την υπόγεια φήμη στη στιγμή που άρχισε να γίνεται παγκόσμιο καλλιτεχνικό μέγεθος
THE LIFO TEAM
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM