Νέες αποκαλύψεις από τις έρευνες για τον θάνατο του Prince

Νέες αποκαλύψεις από τις έρευνες για τον θάνατο του Prince Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία, σχετικά με τις έρευνες για τον θάνατο του Prince πέρυσι, αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η αστυνομία βρήκε μεγάλο αριθμό οπιοειδών, διάσπαρτα σε όλο το σπίτι του τραγουδιστή, ωστόσο δεν φαίνεται να εντόπισε πού ή από ποιον πήρε τη φαιντανύλη (συνθετικό οπιοειδές, 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη) που προκάλεσε τον θάνατό του.

Ο Prince βρέθηκε νεκρός στις 21 Απριλίου του 2016, στην έπαυλή του στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Η επίσημη αιτία θανάτου είναι υπερβολική δόση φαιντανύλης. Στα έγγραφα αναφέρεται ότι πραγματοποιείται «ενεργή έρευνα για ανθρωποκτονία», αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κανέναν.

Οι ένορκες καταθέσεις και τα εντάλματα έδειξαν ότι κάποια από τα ισχυρά παυσίπονα που βρέθηκαν στο σπίτι του Prince είχαν συνταγογραφηθεί στο όνομα του φίλου και σωματοφύλακά του, Κερκ Τζόνσον.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα, στο σπίτι του βρέθηκαν άπειρα χάπια σε διάφορα δοχεία, όπως μπουκάλια βιταμινών αλλά και φακέλους. «Πολλά από τα σημεία, όπου βρέθηκαν τα χάπια, ήταν δωμάτια όπου πήγαινε συνέχεια ο Prince, όπως η κρεβατοκάμαρα και η γκαρνταρόμπα του», σημειώνεται σε ένα έγγραφο.

Κάποια από τα χάπια είχαν ετικέτα που έγραφε «Watson 853», ένα οπιοειδές παυσίπονο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του βήχα.

Σύμφωνα με το CNN, κανένα από τα φάρμακα που βρέθηκαν στο σπίτι δεν είχαν συνταγογραφηθεί στο όνομα του τραγουδιστή. Ένας γιατρός που έγραψε μία συνταγή για οξυκωδόνη στο όνομα του Τζόνσον, είπε πως το έκανε για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας, όπως αναφέρει ένα ένταλμα.


Σε ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του γιατρού Dr. Michael Todd Schulenberg, είπε πως συνεργάζεται για την έρευνα, και αρνήθηκε πως ο γιατρός συνταγογράφησε οπιοειδή στο Prince ή «οποιονδήποτε άλλον με την πρόθεση να δοθούν στον Prince».

Αποκαλύπτεται επίσης πως μάρτυρες δήλωσαν στην αστυνομία ότι το διάστημα πριν από τον θάνατό του, ο Prince περνούσε από περιόδους στερητικού συνδρόμου, που πιστεύεται ότι οφείλονταν στην κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι ο Prince δεν χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο, ενώ είχε διάφορα emails με ψευδώνυμα. Ακόμα, δεν είχε σταθερό γιατρό και η ομάδα του κανόνιζαν διάφορους γιατρούς να του κάνουν ενέσεις βιταμίνης Β-12, πριν από τις συναυλίες.

Με πληροφορίες από Reuters/CNN

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM