Ο Ρότζερ Γουότερς προσφέρεται να τραγουδήσει το «The Wall» στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ ως αντίδραση στο τείχος του Τραμπ

Ο Ρότζερ Γουότερς προσφέρεται να τραγουδήσει το «The Wall» στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ ως αντίδραση στο τείχος του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Pink Floyd, ο Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε σήμερα ότι το δημοφιλές άλμπουμ «The Wall» είναι αυτή τη στιγμή πιο επίκαιρο από ποτέ με τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο μιας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης αφιερωμένης στο θρυλικό συγκρότημα. Ο Βρετανός μουσικός, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση με αφορμή την έκθεση «Pink Floyd, Their Mortal Remains», που αναμένεται να διαρκέσει από την 13η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου του 2017 στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου.


Από τους δριμύτερους επικριτές του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «γουρούνι» σε μια συναυλία στο Μεξικό τον Οκτώβριο, εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να καταγγείλει εκ νέου τον «επιθετικό» χαρακτήρα της πολιτικής του. Το άλμπουμ «The Wall» είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα με τον Τραμπ, με όλες αυτές τις διακηρύξεις (του) για τα τείχη που θα οικοδομήσει, το μόνο που επιδιώκει είναι να διχάσει στο μέγιστο τους πολίτες βάσει της φυλής και της θρησκείας τους», υπογράμμισε.


Ο διάσημος καλλιτέχνης δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να εξετάσει το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει εκ νέου το "The Wall" σε μια συναυλία στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, εκεί όπου ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να χτίσει το τείχος. «Όμως προτού αυτό γίνει πρέπει καταρχάς να υπάρξει η αφύπνιση» εναντίον «αυτών των πολιτικών της σκληρής δεξιάς» συμπλήρωσε ο Γουότερς, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ. «Οι υπόνομοι έχουν ξεχειλίσει από άπληστους και ισχυρούς άνδρες τη στιγμή που σας μιλάω» υπογράμμισε ο 73χρονος ενώπιον των δημοσιογράφων.

Στο πλευρό του βρισκόταν ο ντράμερ Νικ Μέισον για να παρουσιάσουν την έκθεση η οποία, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ, υπόσχεται ένα «καθηλωτικό, πολυαισθητηριακό και θεατρικό ταξίδι στο σύμπαν των Pink Floyd» μέσα από περίπου 350 εκθέματα, ένα σόου με λέιζερ και αποσπάσματα συναυλιών.


Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκεται το ραβδί με το οποίο ο διευθυντής της σχολής του Γουότερς στο Κέιμπριτζ τιμωρούσε τους μαθητές και το οποίο ενέπνευσε τον αυστηρό δάσκαλο στο «The Wall».


Οι Pink Floyd, το συγκρότημα που δημιούργησαν το 1965 τέσσερις φοιτητές στο Κέιμπριτζ, έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών των "The Wall", που κυκλοφόρησε το 1979.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM