LIVE!

Ο Ρότζερ Γουότερς προσφέρεται να τραγουδήσει το «The Wall» στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ ως αντίδραση στο τείχος του Τραμπ

Ο Ρότζερ Γουότερς προσφέρεται να τραγουδήσει το «The Wall» στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ ως αντίδραση στο τείχος του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Pink Floyd, ο Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε σήμερα ότι το δημοφιλές άλμπουμ «The Wall» είναι αυτή τη στιγμή πιο επίκαιρο από ποτέ με τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο μιας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης αφιερωμένης στο θρυλικό συγκρότημα. Ο Βρετανός μουσικός, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση με αφορμή την έκθεση «Pink Floyd, Their Mortal Remains», που αναμένεται να διαρκέσει από την 13η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου του 2017 στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου.


Από τους δριμύτερους επικριτές του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «γουρούνι» σε μια συναυλία στο Μεξικό τον Οκτώβριο, εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να καταγγείλει εκ νέου τον «επιθετικό» χαρακτήρα της πολιτικής του. Το άλμπουμ «The Wall» είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα με τον Τραμπ, με όλες αυτές τις διακηρύξεις (του) για τα τείχη που θα οικοδομήσει, το μόνο που επιδιώκει είναι να διχάσει στο μέγιστο τους πολίτες βάσει της φυλής και της θρησκείας τους», υπογράμμισε.


Ο διάσημος καλλιτέχνης δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να εξετάσει το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει εκ νέου το "The Wall" σε μια συναυλία στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, εκεί όπου ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να χτίσει το τείχος. «Όμως προτού αυτό γίνει πρέπει καταρχάς να υπάρξει η αφύπνιση» εναντίον «αυτών των πολιτικών της σκληρής δεξιάς» συμπλήρωσε ο Γουότερς, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ. «Οι υπόνομοι έχουν ξεχειλίσει από άπληστους και ισχυρούς άνδρες τη στιγμή που σας μιλάω» υπογράμμισε ο 73χρονος ενώπιον των δημοσιογράφων.

Στο πλευρό του βρισκόταν ο ντράμερ Νικ Μέισον για να παρουσιάσουν την έκθεση η οποία, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ, υπόσχεται ένα «καθηλωτικό, πολυαισθητηριακό και θεατρικό ταξίδι στο σύμπαν των Pink Floyd» μέσα από περίπου 350 εκθέματα, ένα σόου με λέιζερ και αποσπάσματα συναυλιών.


Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκεται το ραβδί με το οποίο ο διευθυντής της σχολής του Γουότερς στο Κέιμπριτζ τιμωρούσε τους μαθητές και το οποίο ενέπνευσε τον αυστηρό δάσκαλο στο «The Wall».


Οι Pink Floyd, το συγκρότημα που δημιούργησαν το 1965 τέσσερις φοιτητές στο Κέιμπριτζ, έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών των "The Wall", που κυκλοφόρησε το 1979.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM
Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM