Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο χάκερ που έκλεψε και διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση

Ο χάκερ που έκλεψε και διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση Facebook Twitter
0

 

Το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από λογαριασμούς διασημοτήτων είχε γίνει γνωστό ως «The Fappening» και «Celebgate» και είχε προκαλέσει την οργή της Τζένιφερ Λόρενς που ήταν μεταξύ των θυμάτων. Η ηθοποιός είχε δηλώσει στο Vanity Fair πως ήταν ένα σεξουαλικό έγκλημα και ζητούσε παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Τελικά ο 29χρονος Έντουαρτ Μάτζερτζικ από το Σικάγο, ο οποίος κατάφερε και «έσπασε» τους προσωπικούς λογαριασμούς 300 διασημοτήτων υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα μεταξύ των οποίων γυμνές φωτογραφίες και βίντεο θα οδηγηθεί στη φυλακή για εννέα μήνες.

Η δράση του Μάτζερτζικ ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 και κράτησε έως τον Αύγουστο του 2014. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν κυρίως γυναίκες όπως η Τζένιφερ Λόρενς, η Κίρστεν Ντανστ και το μοντέλο Κέιτ Άπτον.

Ο 29χρονος, του οποίου οι γονείς είναι αστυνομικοί στο Σικάγο, αρνήθηκε την ενοχή της διανομής του υλικού και αποδέχτηκε μόνο τις κατηγορίες που αφορούν την λήψη του.

Ο Μάτζερτζικ έστειλε στα θύματά του ένα e-mail phishing, ξεγελώντας τους και καταφέρνοντας να τους αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στα ηλεκτρονικά τους αρχεία. Στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς και να κλέψει προσωπικά δεδομένα από τα 300 θύματά του.

Ο 29χρονος αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια, αλλά τελικά του επιβλήθηκε εννεάμηνη φυλάκιση ύστερα από διακανονισμό. Οι δικηγόροι του, σε υπόμνημα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, υποστήριξαν ότι η συμμετοχή του στην υποκλοπή περιορίζεται στην παράνομη λήψη των πληροφοριών για «προσωπική χρήση μόνο».

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες με κανέναν ή ότι τις μοίρασε σε άλλους», υποστήριξαν οι δικηγόροι του. Επιπλέον, στο υπόμνημα, ισχυρίστηκαν ότι όταν ο Μάτζερτζικ προέβη στην παράνομη αυτή πράξη έπασχε από κατάθλιψη και για να καλύψει το κενό που ένιωθε στη ζωή του στράφηκε προς τις ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού και στα chat rooms.

Μέρος της συμφωνίας στο δικαστήριο είναι και η καταβολή 5.700 δολαρίων για ένα μη αναγνωρίσιμο θύμα του, οι φωτογραφίες του οποίου διαδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση.

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM