ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αθώος ο Χατζηγιάννης - Θα του επιστραφούν και 750.000 ευρώ

Αθώος ο Χατζηγιάννης - Θα του επιστραφούν και 750.000 ευρώ Facebook Twitter
6

Με μια εμπεριστατωμένη απόφαση ο Mιχάλης Χατζηγιάννης δικαιώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση με τα εμβάσματα των 5 εκ. ευρώ για τα οποία είχε κατηγορηθεί ότι είχε βγάλει παράνομα στο εξωτερικό. Η δικηγόρος του τονίζει στην εφημερίδα Freddo πως είναι μια πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά απόφαση ενώ το star.gr σχολιάζει πως η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις φορολογικές αρχές της χώρας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε άκυρα τα πρόστιμα της εφορίας, η οποία καλείται να του επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθείσες όλες τις δόσεις που πλήρωσε μέχρι σήμερα - ποσό περίπου 750.000€ Επιλέον καλείται να άρει κάθε αναγκαστικό μέτρο σε βάρος του.

Επισημαίνεται ότι η υπόθεση συζητήθηκε στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον περασμένο Μάιο κι αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον η σχετική απόφαση λόγω του πιλοτικού χαρακτήρα της...

Η δικηγόρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη, κα Μάντζου, πέτυχε να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση που θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις φορολογικές αρχές της χώρας. «Εξαρχής τόσο εγώ όσο και ο κύριος Μιχάλης Χατζηγιάννης είχαμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία αποτελεί ανάχωμα στους ελέγχους των φορολογικών οργάνων» δήλωσε η ίδια αποκλειστικά στο star.gr.

Να σημειωθεί επίσης ότι η εκδοθείσα τον Ιούλιο εισαγγελική πρόταση δεν είχε λάβει υπόψιν της την μεταγενέστερη δημοσιευθείσα απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Πολιτισμός
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη, ιδίως και λόγω του ότι το Εφετείο είχε θέσει προδικαστικά ερωτήματα στο ΣτΕ, τις απαντήσεις του οποίου από ο,τι φαίνεται τελικά δεν έλαβε υπόψη..Σίγουρα πρέπει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, η οποία πιθανόν θα προσβληθεί με αναίρεση από το Δημόσιο στο ΣτΕ.Ίδωμεν.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς το σκεπτικό αυτής της απόφασης, διότι δύο τινά συμβαίνουν: είτε οι εφοριακοί είναι τελείως άχρηστοι και παρανομούν ασύστολα, είτε κάποιος δικαστής δεν εφάρμοσε σωστά το νόμο. Μέση λύση δε νομίζω ότι υπάρχει. Και στις δύο περιπτώσεις, το κράτος μας νοσεί βαθιά.
Στην περίπτωση αυτή το λάθος ξεκινάει από την εφορία. Άλλη κλασική περίπτωση κακής λειτουργίας των εφοριών είναι το πάγωμα λογαριασμών. Μπορεί κάποιος να του παγώσει η εφορία τους λογαριασμούς για παντελώς ηλίθιους λόγους και να δικαιωθεί μετά από 2 χρόνια κατά μέσο όρο στα δικαστήρια, αφού έχει επωμισθεί δυσβάστακτο οικονομικό και ψυχικό κόστος. ========
Jerzy 26.5.2016 | 07:19 κλαψ κλαψ κύριε δικαστά! Για τη δόλια τη μάνα μου τα έστελνα. Να 'χει να περάσει το μήνα της. Κλαψ κλαψ! http://www.lifo.gr/now/people/101965Όταν μιλάς για θέματα που δεν γνωρίζεις κι ενώ τρέχει η δικαστική έρευνα. The Συριζα effect