Η Τζένιφερ Λόρενς είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του κόσμου το 2016 σύμφωνα με την ετήσια λίστα που δημοσιοποίησε το Forbes.

 

Η Λόρενς, πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών Hunger Games («Αγώνες Πείνας»), είχε εισοδήματα ύψους 46 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων μέσα σε δώδεκα μήνες, εν μέρει λόγω της μεγάλης προκαταβολής που της δόθηκε για την αναμενόμενη ταινία Passengers, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα του Φορμπς. Πάντως τα εισοδήματά της κατέγραψαν μείωση κατά 11,5% από το σύνολο των απολαβών της το 2015.

 

Η Μελίσα Μακάρθι, 2η στη λίστα χάρη στο Ghostbusters.
Η Μελίσα Μακάρθι, 2η στη λίστα χάρη στο Ghostbusters.

 

Η Μελίσα Μακάρθι, η οποία κατέγραψε ταχύτατη άνοδο στις απολαβές της και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η Μακάρθι είχε εισοδήματα 33 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 10 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα εκτιμώμενα έσοδά της το αμέσως προηγούμενο έτος, εν μέρει λόγω της συμβολής της στην αναβίωση της σειράς ταινιών Ghostbusters. 

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, πρωταγωνίστρια της ταινίας Captain America: Civil Wars, κατέλαβε την τρίτη θέση με εισοδήματα 25 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά σχεδόν 30% σε σύγκριση με το 2015.

 

Τα σύνολα των απολαβών των ηθοποιών καταγράφηκαν την περίοδο από την 1η Ιουνίου 2015 ως την 1η Ιουνίου φέτος, προ φόρων και προμηθειών.

 


Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιοί στη λίστα του Forbes: 

 

1.Τζένιφερ Λόρενς (46 εκατομμύρια δολάρια)

2. Μελίσα Μακάρθ (33 εκατομμύρια δολάρια)

3. Σκάρλετ Γιόχανσον (25 εκατομμύρια δολάρια)

4. Τζένιφερ Άνιστον (21 εκατομμύρια δολάρια)
5. Φαν Μπινγκμπίνγκ (17 εκατομμύρια δολάρια)
6. Σαρλίζ Θερόν (16,5 εκατομμύρια δολάρια)
7. Έιμι Άνταμς (13,5 εκατομμύρια δολάρια)
8. Τζούλια Ρόμπερτς (12 εκατομμύρια δολάρια)
9. Μίλα Κούνις (11 εκατομμύρια δολάρια)
10. Ντιπίκα Παντουκόν (10 εκατομμύρια δολάρια).
*Η Ινδή Ντιπίκα Παντούκον είναι η μοναδική νέα είσοδος στον κατάλογο.