Ημέρες μετά την αποκάλυψη περί εταιρικής αναδιάρθρωσης, η WarnerMedia προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις καθώς η πανδημία συνεχίζει να «χτυπά» τον κλάδο της ψυχαγωγίας.

 

Οι αναφορές τη Δευτέρα έκαναν λόγο για 600 με 800 απολύσεις, με επίκεντρο κυρίως την Warner Bros, καθώς και το HBO.

 

Η Warner Bros επιβεβαίωσε ότι αποχωρούν τρία ανώτερα στελέχη: ο Ron Sanders, πρόεδρος της Warner Bros στις θεατρικές διανομές και την οικιακή ψυχαγωγία, ο Jeff Schlesinger, πρόεδρος της παγκόσμιας τηλεοπτικής διανομής της Warner Bros. και η Kim Williams, εκτελεστική αντιπρόεδρος και CFO, της Warner Bros. Entertainment.

 

«Η Warner Bros. αναμένεται να ξεκινήσει απολύσεις περίπου 650 ατόμων από τη Δευτέρα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ενώ το HBO φαίνεται να απολύει 150 με 175 υπαλλήλους του. Εκπρόσωπος της WarnerMedia αρνήθηκε να σχολιάσει», ανέφερε χθες το Variety.

 

Η Ann Sarnoff, πρόεδρος πλέον και διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros, η οποία την προηγούμενη Παρασκευή προήχθη για να ηγηθεί των Studio και Network Group της WarnerMedia, επισήμανε τις ουσιαστικές και διαρκείς συνεισφορές που έκανε ο καθένας του στην Warner Bros.

 

«Τους ευχαριστώ όλους για την αφοσίωση και τα χρόνια υπηρεσίας τους και τους εύχομαι τα καλύτερα στα επόμενα κεφάλαια της ζωής τους».

 

Την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της WarnerMedia, Jason Kilar, ανακοίνωσε μία εκ θεμελίων αναδιάρθρωση, που ανοίγει το δρόμο για την παγκόσμια επέκταση του HBO Max μέσω ενός ενοποιημένου διεθνούς τμήματος και τοποθέτησε την Sarnoff υπεύθυνη της Warner Bros, της HBO και της HBO Max.

 

Ανακοίνωσε δε, την περασμένη εβδομάδα ότι απέλυσε τον Bob Greenblatt, πρόεδρο της WarnerMedia Entertainment και τον Kevin Reilly, επικεφαλής περιεχομένου για το HBO Max και πρόεδρο των TNT, TBS και TruTV.

 

Με πληροφορίες του Imdb/Screendaily/ Variety

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr