Το «RuPaul's Drag Race» επιστρέφει για την 14η σεζόν με πρεμιέρα σε δύο μέρη την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου στο VH1.

 

Μια ομάδα από 14 άτομα θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολ. ενώ για πρώτη φορά στην εκπομπή θα συμμετέχει και ένας ετεροφυλόφιλος άνδρας.

 

Το after-show, «RuPaul’s Drag Race: Untucked», θα κάνει επίσης πρεμιέρα αμέσως μετά στις 9:30 μ.μ στις 7 Ιανουαρίου.

 

Για αρκετές σεζόν, το franchise του «Drag Race» έχει επεκτείνει το όραμά του για το τι καθορίζει μια βασίλισσα του drag.

 

Η τρίτη σεζόν του «RuPaul's Drag Race UK» που μόλις ολοκληρώθηκε, περιελάμβανε την πρώτη γυναίκα cisgender του franchise, Victoria Scone, η οποία προσδιορίζεται ως λεσβία.

 

Η πρώτη σεζόν του «Drag Race UK» περιλάμβανε έναν αμφιφυλόφιλο ερμηνευτή, τον Scaredy Kat, του οποίου η κοπέλα ήταν επίσης στο σόου.

 

Την πιο πρόσφατη σεζόν του «RuPaul's Drag Race All Stars» κέρδισε η Kylie Sonique Love, η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε στην ιστορία του franchise.

 

Και πέρυσι, το «Drag Race» παρουσίασε τον πρώτο του τρανς άνδρα διαγωνιζόμενο, τον Gottmik, ο οποίος προσδιορίζεται ως πανσεξουαλικός.

 

Η είσοδος ωστόσο ενός στρέιτ άνδρα στο «Drag Race»,  σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κάποιος που δεν ορίζεται ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας θα συμμετέχει στο σόου, που έχει γίνει διάσημο για την εισαγωγή queer ταυτοτήτων στο mainstream κοινό.

 

 

Με πληροφορίες του Variety