Το «Rolling Stone» από αύριο και ελληνικό!

Το «Rolling Stone» από αύριο και ελληνικό! Facebook Twitter
To Ελληνικό Rolling Stone κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με την Εφημερίδα των Συντακτών
0

Το «Rolling Stone» ιδρύθηκε το 1967 από τον Τζαν Γουένερ, ο οποίος έως και σήμερα είναι ο εκδότης του, και τον κριτικό μουσικής Ραλφ Γκλίσον. Αρχικά έγινε γνωστό για το μουσικό του περιεχόμενο αλλά και για το πολιτικό ρεπορτάζ του Χάντερ Τόμσον, όμως από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 το περιοδικό άλλαξε ύφος και πλέον απευθύνεται σε νεότερης ηλικίας άτομα, με ευρύτερη θεματολογία σχετικά με την ποπ κουλτούρα.

Η ελληνική έκδοση που κυκλοφορεί αύριο με την «Εφημερίδα των Συντακτών» θα είναι ένα μηνιαίο περιοδικό που θα πωλείται στην τιμή των 3,90 ευρώ μαζί με την εφημερίδα, ενώ αργότερα θα κυκλοφορεί και αυτόνομα στα περίπτερα στην τιμή των 4,90 ευρώ.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος με διπλό εξώφυλλο. Οι άνθρωποι που το έφτιαξαν, έμπειροι δημοσιογράφοι και μουσικοκριτικοί με ιστορία, υπόσχονται ότι «θα είναι ένα εξαιρετικό τεύχος που τιμάει τον μεγάλο, παγκόσμιο, μουσικό τίτλο και στέκεται επάξια δίπλα στα “Rolling Stone” που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία κ.α.). Άλλωστε, βρίσκεται σε άμεση και τακτική επικοινωνία μαζί τους».

Στη διεύθυνση του περιοδικού που εκδίδεται από την People Media του Γιώργου Ισαάκ βρίσκεται η Ειρήνη Σαρλή και τη συντακτική επιτροπή αποτελούν οι Μάρκος Φράγκος, Νίκος Πετρουλάκης, Αντώνης Βιλλιώτης, Μαρία Μαρκουλή, Άγγελος Κλειτσίκας και Δημήτρης Κανελλόπουλος. Φυσικά, θα συμμετέχουν και πολλοί ως συνεργάτες, από την Πόλυ Λυκούργου, την Εύη Χουρσανίδη, τη Χίλντα Παπαδημητρίου και τον Πάνο Σουρούνη (σταθεροί συνεργάτες), έως τον Σπήλιο Λαμπρόπουλο, τον Ανδρέα Κύρκο και τον Γιάννη Μπασκάκη.

H Ειρήνη Σαρλή έδωσε το προηγούμενο Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μερικά από τα θέματα του πρώτου τεύχους:

«Το ελληνικό εξώφυλλο κοσμούν με κοινή φωτογράφιση ο Παύλος Παυλίδης και ο ΛΕΞ, οι οποίοι στις σελίδες του τεύχους κάνουν μαζί μας μια εκ βαθέων συζήτηση. Ακριβώς το ίδιο κάνει το ζευγάρι του διεθνούς εξώφυλλου, η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της ποπ Madonna με τον Κολομβιανό σούπερ σταρ Maluma, όπως επίσης ο λατρεμένος του ελληνικού κοινού –από την εποχή των Talking Heads– David Byrne με την indie ιέρεια Lorde. Στην παρέα προστίθεται και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος απαντά χωρίς φόβο και, όπως πάντα, με πάθος στις ερωτήσεις των κοριτσιών που τον συντρόφευσαν στην Ταράτσα του. Ο Αργύρης Πανταζάρας μάς μιλάει για την εμπειρία του στα γυρίσματα του οσκαρικού “Digger” και ο εικαστικός Στέφανος Ρόκος για τον ρόλο που παίζει η μουσική στην καθημερινότητά του. Τις σελίδες του “RS” εμπλουτίζουν ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με θέματα όπως η αμφιλεγόμενη πλευρά του Eric Clapton, το πολιτικό φαινόμενο της Alt-Right, που βρίσκει έδαφος και στη χώρα μας, οι απρόσμενες διασκευές στο “Μαύρο” άλμπουμ των Metallica. Επίσης, θα βρείτε πολλά θέματα επικαιρότητας, κριτικές για τις σημαντικότερες νέες κυκλοφορίες δίσκων αλλά και προτάσεις για κινηματογραφικές ταινίες και βιβλία που αξίζουν την προσοχή σας».

Είναι η πρώτη φορά που το «Rolling Stone» βγάζει ελληνική έκδοση, ενώ μόλις τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε και βρετανική έκδοση.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM
Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM