Πηγές ΕΣΡ: Τον Ιανουάριο η δεύτερη δόση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πηγές ΕΣΡ: Τον Ιανουάριο η δεύτερη δόση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
EUROKINSSI
1

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε σήμερα η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σχετικά με τους οριστικούς δικαιούχους άδειας επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου.

Πλέον, τα πέντε κανάλια που εκπέμπουν νόμιμα είναι Epsilon TV, SKAI, ANT1, Alpha και Star.

Το κόστος για την κατοχή μίας τηλεοπτικής άδειας ορίζεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις.

Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση, επισημαίνει το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, η ετήσια δόση πρέπει να καταβάλλεται στον πρώτο μήνα κάθε έτους και έτσι, σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον προσεχή Ιανουάριο είναι πιθανό να ζητηθεί η καταβολή και της δεύτερης δόσης από τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επόμενο εξάμηνο θα ενταθούν οι έλεγχοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο, (400 εργαζόμενοι, εγκαταστάσεις, πρόγραμμα κ.λπ.).

Τα κανάλια οφείλουν να στέλνουν ετησίως, πλέον, στο ΕΣΡ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την τήρηση της νόμιμης λειτουργίας τους, αλλά και η ανεξάρτητη Αρχή, από την πλευρά της, τονίζει ότι οι έλεγχοι θα γίνουν πιο αυστηροί και για την ποιότητα του παραγόμενου προγράμματος και για την τήρηση των όρων του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αν και η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου αφορούσε επτά κανάλια, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο επιχειρηματικό σχήμα για τις δύο εναπομείνασες άδειες.

Ο χρόνος για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα εκπνεύσει με την προκήρυξη του ΕΣΡ για την επόμενη αδειοδότηση, είτε αυτή θα αφορά τις θεματικές, είτε τις περιφερειακές άδειες.

Το αμέσως προσεχές διάστημα το ΕΣΡ αναμένεται να ασχοληθεί με την προκήρυξη των θεματικών και περιφερειακών αδειών.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

TV & Media / The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

Γιατί τόσα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να θεωρούμε μια ελαφρώς γλυκανάλατη, παλιομοδίτικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων ως σημείο αναφοράς του τι θα μπορούσε να γίνει;
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ