ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πηγές ΕΣΡ: Τον Ιανουάριο η δεύτερη δόση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πηγές ΕΣΡ: Τον Ιανουάριο η δεύτερη δόση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
EUROKINSSI
1

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε σήμερα η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σχετικά με τους οριστικούς δικαιούχους άδειας επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου.

Πλέον, τα πέντε κανάλια που εκπέμπουν νόμιμα είναι Epsilon TV, SKAI, ANT1, Alpha και Star.

Το κόστος για την κατοχή μίας τηλεοπτικής άδειας ορίζεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις.

Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση, επισημαίνει το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, η ετήσια δόση πρέπει να καταβάλλεται στον πρώτο μήνα κάθε έτους και έτσι, σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον προσεχή Ιανουάριο είναι πιθανό να ζητηθεί η καταβολή και της δεύτερης δόσης από τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επόμενο εξάμηνο θα ενταθούν οι έλεγχοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο, (400 εργαζόμενοι, εγκαταστάσεις, πρόγραμμα κ.λπ.).

Τα κανάλια οφείλουν να στέλνουν ετησίως, πλέον, στο ΕΣΡ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την τήρηση της νόμιμης λειτουργίας τους, αλλά και η ανεξάρτητη Αρχή, από την πλευρά της, τονίζει ότι οι έλεγχοι θα γίνουν πιο αυστηροί και για την ποιότητα του παραγόμενου προγράμματος και για την τήρηση των όρων του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αν και η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου αφορούσε επτά κανάλια, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο επιχειρηματικό σχήμα για τις δύο εναπομείνασες άδειες.

Ο χρόνος για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα εκπνεύσει με την προκήρυξη του ΕΣΡ για την επόμενη αδειοδότηση, είτε αυτή θα αφορά τις θεματικές, είτε τις περιφερειακές άδειες.

Το αμέσως προσεχές διάστημα το ΕΣΡ αναμένεται να ασχοληθεί με την προκήρυξη των θεματικών και περιφερειακών αδειών.

TV & Media
1

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΠΛΟΚΗ

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: Αποκαλύπτει ότι είχε σοβαρή επιπλοκή - «Η πιο δύσκολη εβδομάδα, αφόρητοι οι πόνοι»

Ο πρώην πλέον παίκτης του Survivor δημοσίευσε νέο βίντεο στο οποίο εξηγεί γιατί απείχε το τελευταίο διάστημα από τα social media - «Η ψυχολογία μου ήταν στα χειρότερά της», αναφέρει, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ

TV & Media / Από τον Νέμο μέχρι την Ίζμα και τον Ηρακλή: 26 Έλληνες καλλιτέχνες που χάρισαν τη φωνή τους σε αγαπημένα κινούμενα σχέδια

Πίσω από αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων βρίσκονται Έλληνες ηθοποιοί και τραγουδιστές που δάνεισαν τη φωνή τους σε ταινίες της Disney, της Pixar και της DreamWorks
THE LIFO TEAM
«Δεν θέλουμε να δούμε το 60 Minutes να πεθαίνει»: Η κρίση στο ιστορικό πρόγραμμα του CBS

TV & Media / «Δεν θέλουμε να δούμε το 60 Minutes να πεθαίνει»: Η κρίση στο ιστορικό πρόγραμμα του CBS

Η Paramount πλήρωσε 16 εκατ. δολάρια στον Τραμπ, το 60 Minutes έχασε βετεράνους του και ο Ντέιβιντ Έλισον υπόσχεται τώρα συντακτική ανεξαρτησία. Το ερώτημα είναι αν το πιο ιστορικό news magazine της αμερικανικής τηλεόρασης μπορεί ακόμη να πιστέψει την ίδια του τη διοίκηση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζον Στιούαρτ για τον Τραμπ: «Δεν έφυγε λόγω βροχής, έφυγε επειδή τον πίεσαν»

TV & Media / Ο Τζον Στιούαρτ για τον Τραμπ: «Δεν έφυγε λόγω βροχής, έφυγε επειδή τον πίεσαν»

Στο “The Daily Show”, ο Τζον Στιούαρτ τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη συνέντευξη που διέκοψε στο “Meet the Press”, αλλά και με την τηλεόραση που προσπαθεί ακόμη να του βρίσκει δικαιολογίες.
THE LIFO TEAM
«Το CBS News καίγεται»: Η πρώτη συνέντευξη του Σκοτ Πέλεϊ μετά την απόλυσή του

TV & Media / «Το CBS News καίγεται»: Η πρώτη συνέντευξη του Σκοτ Πέλεϊ μετά την απόλυσή του

Ο βετεράνος δημοσιογράφος του “60 Minutes” κατηγορεί τη νέα ηγεσία του CBS News για πολιτική παρέμβαση σε ρεπορτάζ, περιγράφει το κλίμα μετά τις απολύσεις και ζητά την απομάκρυνση της Μπάρι Γουάις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια