Πέθανε η αδελφή της Αλέξις Κόλμπι

Πέθανε η αδελφή της Αλέξις Κόλμπι Facebook Twitter
0

Αυτό το ποστ απευθύνεται στους πιο ώριμους αναγνώστες (ή στους νέους με ώριμη καρδιά). Η Δυναστεία ήταν από τις σειρές που η τότε η κρατική τηλεόραση αναγκάστηκε να καταπιεί σα φάρμακο πικρό, ως αναγκαίο κακό, επειδή απογοητευόταν με το χαμηλό επίπεδο αλλά ηδονιζόταν με τις ανήκουστη θεαματικότητα.

Στη Wikipedia διαβάζουμε: «Παρόλο που ο πρώτος κύκλος προβλήθηκε γρήγορα (Αύγουστος 1981) από την τότε ΥΕΝΕΔ (11μμ), κάθε κύκλος επεισοδίων μετά τον δεύτερο αγοραζόταν με καθυστέρηση από την ΕΡΤ2 και συχνά με δηλώσεις ότι θα ήταν ο τελευταίος που αγόραζε, μέχρι που το 1985 η Joy Video πρόλαβε και αγόρασε τα δικαιώματα αποκλείοντας την προβολή του 6ου κύκλου επειδοδίων της σειράς από την τηλεόραση για έξι μήνες.

Τόσο δημοφιλής ήταν τότε η Δυναστεία που το περιοδικό Tαχυδρόμος ανέθεσε στην Μανίτα Τριάρχου να γράφει περιλήψεις των επεισοδίων που κυκλοφορούσαν σε κασέτα. Η ίδια συντάκτης είχε πάει και σε αποστολή στην Αμερική το καλοκαίρι του 1985 να παρακολουθήσει τα γυρίσματα και να μεταδώσει πληροφορίες για το ποιοι χαρακτήρες επέζησαν του μακελειού στην Μολδαβία στο τέλος του 5ου κύκλου επεισοδίων.»

Πέθανε η αδελφή της Αλέξις Κόλμπι Facebook Twitter

Το 1984 η Μαρία Ρεζάν ρώτησε τον Μάνο Χατζιδάκι αν κατά τη θητεία του στο Τρίτο Πρόγραμμα σκέφτηκε ποτέ να εισηγηθεί τη διάλυση της ΕΡΤ, προκειμένου να αρχίσει από την αρχή, ο μεγάλος δημιουργός απάντησε: «Κι αυτό θα το εισηγούμην, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια χωρίς την ΕΡΤ. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο για το οποίο θα μπορούν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Η ΕΡΤ. είναι πολύτιμη, διότι δίδει στον ελληνικό λαό, την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει "τι αίσχος που είναι η ΕΡΤ."Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη "Δυναστεία", οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει η "Δυναστεία" και όλοι είναι ευχαριστημένοι... [Η ΕΡΤ.] είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας...»

Η Kate O'Mara πέθανε στις 30 Μαρτίου σε ηλικία 74 χρονών μετά από ασθένεια. Τα τελευταία της χρόνια τα πέρασε σε οίκο ευγηρίας. Ήταν γνωστή κυρίως για το ρόλο της ως Caress, ως η μικρή αδερφή της Αλέξις Κόλμπι. Η Caress εμφανίστηκε ως πρόσφατα αποφυλακισμένη από τις φυλακές του Καράκας στη Βενεζουέλα, το 1986, μετά από ένα συμβάν που έμπλεκε την Αλέξις και τον τότε εραστή της, Zach Powers. Η Caress ήρθε στο Ντένβερ και να εκδικηθεί την Αλέξις, γράφοντας ένα βιβλίο που θα έβγαζε στη φόρα όλα τα άπλυτα της μεγάλης της αδερφής. Η Αλέξις όμως σε μια κίνηση ματ, αγόρασε κρυφά τον εκδοτικό οίκο που θα έβγαζε το βιβλίο και έτσι τα σχέδια της Caress χάλασαν (λες και δεν υπάρχουν άλλοι εκδοτικοί οίκοι). Στη συνέχεια η Caress συνάπτει συμμαχία με τον Blake αλλά ο αδερφός του Blake οργανώνει απαγωγή της Caress και τη στέλνουν πίσω στη φυλακή του Καράκας. Η Caress στέλνει ένα γράμμα στον Blake για να τη βοηθήσει, αλλά αυτός δε μπορεί επειδή τον εκβιάζει ο αδερφός του (μπερδευτήκατε; Και πού να δείτε παρακάτω). Ο Blake στέλνει τον πρώην άντρα της Αλέξις, Dex Dexter, για να την αποφυλακίσουν. Μόλις η Caress επιστρέφει στο Ντένβερ, εκβιάζει την Emily Fallmont με το μυστικό ότι η Emily κάποτε κεράτωσε τον άντρα της Buck με τον Ben, αλλά τελικά έχει τύψεις. Τελικά η Emily ομολογεί τις αμαρτίες της αλλά μετά την χτυπά ένα αυτοκίνητο και πεθαίνει. Η Caress φεύγει από το Ντένβερ για να ξεθάψει τα μυστικά του Μπεν, αλλά δεν αναφέρεται ποτέ ξανά στη σειρά.

Dahling!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ