Η Paramount, το γνωστό αμερικανικό στούντιο, ετοιμάζει μια νέα, βελτιωμένη εκδοχή του CBS All Access για τις ΗΠΑ και αργότερα για όλο τον κόσμο.

 

Η ViacomCBS ανακοίνωσε πως στις 4 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ το Paramount Plus, η νέα εκδοχή της συνδρομητικής υπηρεσίας που ήδη είχε υπό το brand CBS All Access. Η υπηρεσία θα είναι επίσης άμεσα διαθέσιμη και στη Λατινική Αμερική ενώ στους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν τα σχέδια για την εξάπλωση στην Ευρώπη.

 

Το CBS All Access μετρούσε ως σήμερα κοντά στα 10 εκατομμύρια συνδρομητών και η εταιρεία ελπίζει πως η νέα του μορφή θα αυξήσει κατά πολύ τη συνδρομητική βάση.

 

Η φιλοσοφία της πλατφόρμας θα διαφέρει από αυτήν του Netflix και του HBO Max, καθώς δεν πρόκειται να επιτεθεί με έναν τεράστιο αριθμό νέων παραγωγών και original περιεχομένου, σύμφωνα με τον CEO του ομίλου, Μπομπ Μπάκις. Ο τελευταίος περιέγραψε το Paramount Plus ως «ένα ενωμένο οικοσύστημα πολυποίκιλων προγραμμάτων που είναι είτε δωρεάν είτε με χρέωση».

 

Κι όντως, το Paramount Plus έχοντας ως βάση την ταινιοθήκη του ιστορικού στούντιο αλλά και του τηλεοπτικού δικτύου, θα προσφέρει τόνους επεισοδίων από τον παράδεισο των παιδιών (το Nickelodeon), το MTV και το Comedy Central, φτάνοντας σε ένα σύνολο περίπου 30.000 τίτλων, έχοντας παράλληλα τη στήριξη του live προγράμματος του εθνικού και τοπικών δικτύων που συντηρεί.

 

Η κίνηση αυτή προς μια άλλου τύπου πλατφόρμα, μετά τις αντίστοιχες των 3 μεγάλων στούντιο (Disney, Warner, Universal) οδηγεί πλέον σε μια τελική μάχη με Netflix, Amazon και Apple, από την οποία είναι πολύ πιθανό να προκύψουν στρατηγικές συμμαχίες και συγχωνεύσεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr