Οι πέντε προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι πέντε προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
0

Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.


Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει:

 

- Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας. Τα κριτήρια για την άδεια είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην έγκριση του ΕΣΡ.

- Τέλος στην κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις Τράπεζες (δάνεια παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές - και όχι πολιτικές - προϋποθέσεις).

- Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

- Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς (η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από εμάς έχει 9 σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος 7)!

- Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της άδειας) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Λεφτά που πάνε κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την Παιδεία.

Όπως εξηγεί ο κ. Θεοδωράκης οι προτάσεις του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερα λεφτά για την κοινωνία και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς.


«Αυτές είναι οι πέντε -άμεσα εφαρμόσιμες- προτάσεις του Κινήματος μας, για τα κανάλια. Το σπάσιμο άλλωστε των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών - τραπεζιτών - καναλαρχών ήταν πρόταση μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «τότε ο κ. Τσίπρας κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του και τώρα η κυβέρνησή του, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες, προσπαθεί να δώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας στην διαβλητή και χαοτική διαδικασία που επέβαλε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

TV & Media / Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Όσα είχε μοιραστεί στα social media ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής τηλεόρασης
LIFO NEWSROOM
YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM