O Νίκος Μάνεσης για το παραπλανητικό βίντεο: «Η παραίτησή μου είναι στα χέρια της διοίκησης του Alpha»

O Νίκος Μάνεσης για το παραπλανητικό βίντεο: «Η παραίτησή μου είναι στα χέρια της διοίκησης του Alpha» Facebook Twitter
0

Για το βίντεο του 2015 που προβλήθηκε ως πρόσφατο στην εκπομπή του, για τα όσα ακολούθησαν, αλλά και την προσωπική του ευθύνη μίλησε ο Νίκος Μάνεσης, που αποκάλυψε πως υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha.

Όπως τόνισε ο δημοφιλής παρουσιαστής σε συνέντευξή του στο Protothema.gr, εκτός από την ανάληψη ευθύνης υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει εκείνος τις όποιες κυρώσεις αποφασίσουν τα μέλη του ΕΣΡ μετά την ακρόαση της 10ης Μαρτίου.

«Ο κόσμος που ασκεί κριτική πολύ καλά κάνει γιατί έχουμε δημοκρατία. Όταν όμως κάποιοι συνάδελφοί μας επιδίδονται σε ανθρωποφαγία είναι λιντσάρισμα. Μία μικρή μερίδα συναδέλφων βρήκε την ευκαιρία να χύσει την χολή της. Προφανώς δεν τους αρκεί μία συγγνώμη. Να τους πω ότι η ανθρωποφαγία γίνεται μπούμερανγκ. Εγώ δεν έχω μάθει να δουλεύω υπό την σκέπη κομμάτων ή στα γραφεία Τύπου. Δουλεύω στην ελεύθερη αγορά και λάθη γίνονται. Κάνω λάθη, αναγνωρίζω λάθη, αναλαμβάνω την ευθύνη. Εθεσα την παραίτησή μου στην διακριτική ευχέρεια του Alpha και αναλαμβάνω όλο το βάρος των όποιων πιθανών κυρώσεων. Τι άλλο να κάνω; Χαρακίρι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μάνεσης, ενώ ερωτηθείς αν η παραίτησή του έγινε δεκτή από το κανάλι, απάντησε αρνητικά. «Όχι, δεν έγινε δεκτή, αλλά θα τίθεται διαρκώς μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση τι εννοεί όταν λέει πως θα αναλάβει το βάρος των κυρώσεων, απαντά: «Εννοώ ότι εκτός από την παραίτηση μου, η οποία είναι στα χέρια του Alpha, αναλαμβάνω ως υπεύθυνος επαγγελματίας τις όποιες ευθύνες απορρέουν από την ακρόαση του ΕΣΡ. Αυτό είπα στην διοίκηση και δεν πάω να το παίξω μάγκας. Όποιος κάνει λάθος, πληρώνει. Έχω κάνει πεζοδρόμιο πριν γίνω τηλεφίρμα».

Ο ίδιος επιμένει πως «αν ήμουν απατεώνας, δεν θα το έπαιζα στο τελευταίο πεντάλεπτο αλλά δύο ώρες νωρίτερα» ενώ αναγνωρίζει πως επρόκειτο για παιδαριώδες λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. «Επειδή κάποιοι θέλουν κεφάλια επί πίνακι και να χυθεί και αίμα, τους λέω ότι είμαι διάθεσιμος» διαμηνύει.

Υπενθυμίζεται πως το βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή που παρουσιάζει στον Alpha, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» την περασμένη Κυριακή και περιέγραφε την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο, αποδείχθηκε υλικό που είχε προβληθεί το 2015 και αφορούσε άλλα γεγονότα.

Με πληροφορίες από protothema.gr

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Βότσης (1938-2026): «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Για τις Αρχές ήταν «τρομοκράτης» και «αρχηγός» της 17Ν, ενώ για την Αριστερά «προβοκάτορας». Δηλώνει αντιστασιακός εκ φύσεως και πιστεύει ότι η «Ελευθεροτυπία» της δικής του εποχής δεν μπορεί να ξαναβγεί. Ο θρυλικός δημοσιογράφος που απεβίωσε σήμερα αφηγήθηκε την πολυτάραχη ζωή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΝΤΑΡΙΛ ΧΑΝΑ ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΠΕΣΕΤ

TV & Media / «Love Story»: Η Ντάριλ Χάνα κατακεραυνώνει τη νέα σειρά για τον JFK Jr και την Κάρολιν Μπεσέτ

Η ηθοποιός, που ήταν σε σχέση με τον Κένεντι, αναφέρει ακόμη ότι μετά την προβολή της σειράς έχει δεχθεί «εχθρικά και ακόμη και απειλητικά» μηνύματα σε άρθρο της στους New York Times
THE LIFO TEAM
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

TV & Media / Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
THE LIFO TEAM
NETFLIX PARAMOUNT WARNER BROS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

TV & Media / Ο Τραμπ αγόρασε χρέος της Netflix εν μέσω της «μάχης» της Paramount να αποκτήσει τη Warner Bros

Νέα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέκτησε ομόλογα της Netflix την περίοδο που η Paramount προσπαθούσε να αποσπάσει τη Warner Bros. Discovery από τον «κολοσσό» του streaming
THE LIFO TEAM