Ο Νίκος Μάνεσης απάντησε για το παραπλανητικό βίντεο: «Ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο»

Ο Νίκος Μάνεσης απάντησε για το παραπλανητικό βίντεο: «Ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο» Facebook Twitter
2

Μετά την ανακοίνωση του ΕΣΡ, ο Νίκος Μάνεσης απάντησε στις καταγγελίες πως μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή μέσω παραπλανητικού βίντεο στη διάρκεια της εκπομπής του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΡ, η εκπομπή του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, τα πλάνα είχαν ληφθεί τον Αύγουστο του 2015 στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία όταν περίπου 4.000 πρόσφυγες περνούσαν από την Ειδομένη στην γειτονική χώρα.

Μετά τον σάλο, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής δήλωσε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το συγκεκριμένο γεγονός, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο».

Ολόκληρο το μήνυμα του Νίκου Μάνεση

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι στην εκπομπή "ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ" της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν εικόνες του 2015 (που αφορούσαν στην εισβολή προσφύγων στη Βόρεια Μακεδονία), ως εικόνες της παρούσης χρονικής περιόδου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο.

Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον "αέρα", μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που "συμβαίνουν τώρα". Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε... Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες.

Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news.

Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο».

TV & Media
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ