Το Netflix ανακοίνωσε δραματική επιβράδυνση των νέων συνδρομών στους τρεις πρώτους μήνες του 2021, έπειτα από την «έκρηξη» που καταγράφηκε την περασμένη χρονιά λόγω της πανδημίας.

 

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 προστέθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές στην πλατφόρμα, 2 εκατομμύρια λιγότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις και μισοί από εκείνους του τελευταίου τριμήνου του 2020.

 

Η εταιρεία αναμένει ότι θα αποκτήσει μόνο περίπου ένα εκατομμύριο νέους συνδρομητές αυτό το τρίμηνο. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, θα πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση που έχει καταγράψει η πλατφόρμα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 5 εκατομμύρια νέες συνδρομές το δεύτερο τρίμηνο.

 

Το Netflix απέδωσε την πτώση αυτή στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στις νέες παραγωγές, αλλά και στα τεράστια κέρδη της περσινής χρονιάς. Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε πτώση 11% μετά τις ανακοινώσεις.

 

Το 2020 η πλατφόρμα απέκτησε περισσότερους από 36 εκατομμύρια συνδρομητές και ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια συνολικά παγκοσμίως, χάρη στο lockdown. Αλλά αυτή η «έκρηξη» φαίνεται ότι έκανε τον κύκλο της.

 

Επίσης, το Netflix αντιμετωπίζει σκληρότερο ανταγωνισμό στις υπηρεσίες streaming από νέες πλατφόρμες. Όμως η εταιρεία εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός δεν ευθύνεται για την πτώση στις νέες συνδρομές. «Δεν πιστεύουμε ότι η ένταση του ανταγωνισμού άλλαξε ουσιαστικά στο τρίμηνο ή ότι ήταν ουσιαστικός παράγοντας στην απόκλιση, καθώς υπήρξε υπερ-πρόβλεψη σε όλες τις περιοχές», ανέφερε το Netflix.

 

Πάντως, σε οικονομικό επίπεδο το τελευταίο τρίμηνο συμβάδισε με τις προσδοκίες. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 24% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr