Με τροπολογία ο Στουρνάρας εντάσσει το ταμείο των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΠΥ

Με τροπολογία ο Στουρνάρας εντάσσει το ταμείο των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΠΥ Facebook Twitter
2

Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) εντάσσει το ταμείο των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με τροπολογία του ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ στον οργανισμό εντάσσεται και το ταμείο υγείας των εργαζόμενων στην Αγροτική Τράπεζα.

Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει καταθέσει μήνυση κατά της Τράπεζας της Ελλάδας μετά την άρνηση της Τράπεζας να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό των διαθέσιμων κεφαλαίων του Ταμείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό των διαθεσίμων κεφαλαίων του Ταμείου, με τον ισχυρισμό ότι το ποσό αυτό επενδύθηκε σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και σχεδόν εξανεμίστηκε λόγω του PSI, είναι παράνομη και ασυμβίβαστη προς το σκοπό του Νόμου που αναθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος την περιφρούρηση του κατατιθέμενου κεφαλαίου όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας. Ο ΕΔΟΕΑΠ ζητά με τη μήνυση το ποσό των 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση Στουρνάρα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην ΕΣΗΕΑ που είχε θεωρήσει "αιτία πολέμου" μια τέτοια κίνηση και που συνεδριάζει εκτάκτως.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, χαρακτηρίζοντας την πραξικοπηματικού χαρακτήρα.

Tο μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου με τον οποίο είχε συνάντηση η ΠΟΕΣΥ, έλεγε πως ο ίδιος είναι αντίθετος στην ένταξη γιατί κι αυτός είναι δημοσιογράφος!

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM
Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM