« Η Eurovision 2026 ελπίζω να διεξαχθεί στη Βιέννη και χωρίς το Ισραήλ», λέει ο JJ

JJ: «Η Eurovision του χρόνου ελπίζω να διεξαχθεί στη Βιέννη και χωρίς το Ισραήλ» Facebook Twitter
Ο JJ κέρδισε τη Eurovision 2025 με το «Wasted Love» και φέρνει τον επόμενο διαγωνισμό στην πατρίδα του, Αυστρία / Φωτ.:EPA
0

Ο JJ ή αλλιώς Johannes Pietsch, κέρδισε τη Eurovision 2025 για λογαριασμό της Αυστρίας και σε μια από τις συνεντεύξεις του, έκανε μια αναφορά στον διαγωνισμό του χρόνου.

Ο 24χρονος εξέφρασε την επιθυμία του να πραγματοποιηθεί η Eurovision 2026, χωρίς τη συμμετοχή του Ισραήλ, της πιο αμφιλεγόμενης αποστολής του διαγωνισμού τα τελευταία χρόνια.

Με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και σημαίες το κοινό εξέφρασε την υποστήριξή του απέναντι στον παλαιστινιακό λαό. Για τους εκτός αρένας, το μοναδικό μέσο με το οποίο μπορούσαν έμπρακτα να εκφράσουν, ότι το Ισραήλ είναι ανεπιθύμητο στην Eurovision ήταν να μην το ψηφίσουν. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού, έδειξαν ότι το Ισραήλ είναι η νικήτρια χώρα του televoting και αυτό γεννά ερωτήματα ως προς τη διαφάνεια της διεξαγωγής της διαδικασίας.

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον διαγωνισμό, ο JJ είπε: «Ειδικά αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας και στο ποιος συμμετέχει στο διαγωνισμό», προσθέτοντας:

«Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία της τηλεψηφοφορίας. Όλα ήταν πολύ περίεργα φέτος».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία του για τη διοργάνωση από την Αυστρία, του χρόνου. «Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπουμε το Ισραήλ να εξακολουθεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό. Θα ήθελα η Eurovision του χρόνου να διεξαχθεί στη Βιέννη -και χωρίς το Ισραήλ. Αλλά η απόφαση ανήκει στην EBU. Εμείς οι καλλιτέχνες μπορούμε μόνο να υψώσουμε τη φωνή μας».

Με πληροφορίες από eurovisionfun.com

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζέιν Φόντα αποχαιρετά τον Τεντ Τέρνερ: «Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου»

TV & Media / Η Τζέιν Φόντα αποχαιρετά τον Τεντ Τέρνερ: «Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου»

Η Τζέιν Φόντα αποχαιρέτησε τον πρώην σύζυγό της, Τεντ Τέρνερ, με ένα προσωπικό κείμενο για τον άνδρα που μπήκε στη ζωή της σαν «πειρατής», τη φρόντισε, τη χρειάστηκε και της έδωσε αυτοπεποίθηση. Ο ιδρυτής του CNN πέθανε στα 87 του, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στα media, τη φιλανθρωπία και την περιβαλλοντική δράση.
THE LIFO TEAM
EUROVISION 2026 AKYLAS Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

TV & Media / Eurovision 2026: Το «video game» του Akyla επί σκηνής – Νέες αποκαλύψεις για την εμφάνισή του

Η σημερινή πρόβα αναμένεται να δώσει μια ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και για το κατά πόσο θα επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που τον συνοδεύουν
THE LIFO TEAM
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix

TV & Media / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix

Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό, προσωπικές εξομολογήσεις και μαρτυρίες από τη Ντάνι Μινόγκ, τον Τζέισον Ντόνοβαν, τον Πιτ Γουότερμαν και τον Νικ Κέιβ.
THE LIFO TEAM