«Ιστορία μιας πόλης: Η σύγχρονη μετανάστευση» - Μόλις κυκλοφόρησε το νέο συλλεκτικό τεύχος της LiFO

«Ιστορία μιας πόλης: Η σύγχρονη μετανάστευση» - Κυκλοφόρησε το συλλεκτικό νέο τεύχος της LiFO Facebook Twitter
Hotel Cairo City, Αθήνα, 1990. Νεαρή μητέρα κουρδικής καταγωγής σε δωμάτιο ξενοδοχείου που παραχωρήθηκε σε οικογένειες για προσωρινή διαμονή. Φωτογραφία: Σπύρος Στάβερης
0

Μόλις κυκλοφόρησε το έκτο τεύχος της ειδικής σειράς της LiFO «Ιστορία μιας πόλης», το οποίο διατίθεται από σήμερα δωρεάν σε όλα τα σημεία διανομής και μέσω του LiFO shop.

Μετά από πέντε συλλεκτικά τεύχη που χαρτογράφησαν πολλαπλές πτυχές της ιστορίας της Αθήνας, από την αρχαιότητα και τη ρωμαϊκή εποχή ως τον εικοστό αιώνα και από την πορεία του queer κινήματος στην Ελλάδα μέχρι την πανδημία του Covid-19, η ομάδα της LiFO συνεργάζεται εκ νέου με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ρεπόρτερ και φωτογράφους για το έκτο τεύχος της σειράς «Ιστορία μιας πόλης» που αυτήν τη φορά εστιάζει στα σύγχρονα μεταναστευτικά ρεύματα και στη συμβολή τους στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης μας.

Το τεύχος χωρίζεται σε τρία μέρη: Το πρώτο μέρος χαρτογραφεί την εμπειρία της σύγχρονης μετανάστευσης, μέσα από κείμενα ακαδημαϊκών που ειδικεύονται σε διάφορες εκφάνσεις του μεταναστευτικού. Τα άρθρα συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Σπύρου Στάβερη, του κορυφαίου Έλληνα φωτογράφου που ακολούθησε με τον φακό του μεταναστευτικές ροές στα τέλη των ‘80s και αρχές των ‘90s.

Στο δεύτερο μέρος η δημοσιογραφική ομάδα της LiFO καταγράφει τη ζωή των μεταναστών στη σημερινή Αθήνα, μέσα από ρεπορτάζ που αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές της: από την επιχειρηματικότητα, τη θρησκεία και την άθληση μέχρι τη διασκέδαση και τη γαστρονομία. Το μέρος αυτό συνοδεύεται από νέες φωτογραφίσεις των συνεργατών της LiFO.

Το τεύχος ολοκληρώνεται στο τρίτο μέρος δίνοντας τον λόγο στους ίδιους τους μετανάστες: Οκτώ κάτοικοι της Αθήνας με καταγωγή από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, μιλούν για τη δική τους ιστορία μετανάστευσης σε πρώτο πρόσωπο.

Τα τεύχη «Ιστορία μιας Πόλης» είναι ένα concept του Μιχάλη Μιχαήλ.

Την επιμέλεια του 6ου τεύχους έχει αναλάβει ο ιστορικός και διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), Κωστής Καρπόζηλος, τον σχεδιασμό ο Γιάννης Καρλόπουλος και τον συντονισμό του οι δημοσιογράφοι της LiFO, M. Hulot, Αλέξανδρος Διακοσάββας, Νίκος Ευσταθίου και Γιάννης Πανταζόπουλος. 

Το τεύχος είναι μια ευγενική χορηγία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

TV & Media
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ