Η Vogue «παγώνει» την συνεργασία της με το Vice - Το παρασκήνιο της απόφασης

Η Vogue «παγώνει» την συνεργασία της με το Vice - Το παρασκήνιο της απόφασης Facebook Twitter
Ο Shane Smith του Vice και η Anna Wintour.
0

Η Vogue «παγώνει» την πολυδιαφημισμένη συνεργασία της με το Vice με μια ανακοίνωση που έρχεται τη μέρα που κανονικά θα γινόταν η πρεμιέρα του πρότζεκτ.

Το «Project Vs» θα έκανε σήμερα το ντεμπούτο του, αλλά αυτό δεν έγινε. «Η Vogue και το Vice έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν καινοτόμες εμπειρίες περιεχομένου για το κοινό και αυτή τη στιγμή αποφάσισαν από κοινού να καθυστερήσουν τη συνεργασία τους», επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι της Vogue και του Vice, σε κοινή δήλωση.

Οι δύο όμιλοι των μέσων ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει τον Οκτώβριο τη συνεργασία τους και το αναπάντεχο «πάντρεμα» είχε προκαλέσει ενδιαφέρον στο χώρο των μίντια.

Αλλά λίγο πριν το νέο έτος, η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη έρευνά της η οποία περιελάμβανε ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση στο Vice και αυτό προκάλεσε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το WWD, δυσαρέσκεια στους χορηγούς του κοινού εγχειρήματος.

Μια πηγή απέδωσε την κίνηση αυτή στην «απώλεια της εταιρικής χορηγίας λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Vice μετά από την έρευνα που σχετίζεται με το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες στην εταιρεία».

Βέβαια στη δίνη του σκανδάλου έχει βρεθεί νωρίτερα και η Vogue, αλλά και όλος ο όμιλος Conde Nast, καθώς συνεργάστηκε επανειλημμένως με φωτογράφους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρές καταγγελίες.

Το Φεβρουάριο, οι δύο εκδότες δήλωσαν ότι εξακολουθούν να δεσμεύονται για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ λέγοντας  ότι θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα.

Εκείνη την εποχή, η Vogue είχε δηλώσει: «Η Vogue αισθάνεται αισιόδοξη για τις σημαντικές δεσμεύσεις του Vice ως προς το σεβασμό και την ισότητα στο χώρο εργασίας και ενθαρρύνεται από τις προσπάθειες που παρουσίασε η συντακτική ομάδα του Vice τους τελευταίους μήνες. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε το περιεχόμενο που δημιουργήσαμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες».

Οι εκδότες δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για την καθυστέρηση, γεγονός που αφήνει περιθώρια σε αρκετά δημοσιεύματα να πιθανολογούν πως αυτή η συνεργασία μπορεί να μην προχωρήσει ποτέ.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ