Η Finos Film «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ατάκες από ελληνικές ταινίες

Η Finos Film «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ατάκες από ελληνικές ταινίες Facebook Twitter
Πηγή φωτό unsplash
0

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης σήμερα και η Finos Film τη «γιορτάζει» δημιουργώντας ένα βίντεο με ατάκες από ελληνικές ταινίες. 

Η πρώτη ελληνική ταινία που προβλήθηκε στη μικρή οθόνη ήταν «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο», το 1972, σύμφωνα με την ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Finos Film. 

Στην ανάρτηση σημειώνεται η «απέχθεια» του Φίνου για το νέο τότε μέσο, καθώς έβλεπε την τηλεόραση ως εχθρό για τη μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο. «Για αυτό άλλωστε οι αναφορές στην τηλεόραση μέσα από τις ταινίες του δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικές», σημειώνεται στην ανάρτηση, που επισημαίνει ότι μπορεί ο Φίνος να μην εκτίμησε ποτέ την τηλεόραση, αλλά αυτό ήταν σίγουρα το μέσο που τελικά «διαιώνισε και δικαίωσε» την αξία των ταινιών του. 

Στο βίντεο της Finos Film εμφανίζονται η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς, η Μαίρη Χρονοπούλου μεταξύ πολλών αγαπημένων ηθοποιών, μέσα από σκηνές των ταινιών «Είκοσι γυναίκες κι εγώ», «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», «Ο γόης», «Η λεωφόρος του μίσους», «Διδάκτωρ καλεί Θανάση», «Ο τσαρλατάνος», «Το ανθρωπάκι» και «Ραντεβού στον αέρα». 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ