Ο ακροδεξιός Μάιλο Γιαννόπουλος, ο αμφιλεγόμενος, ομογενής δημοσιογράφος του συντηρητικού breitbart.com είναι φανατικός οπαδός του Τραμπ. Είναι επίσης υπέρμαχος του ακραίου συντηρητισμού, πολέμιος του φεμινισμού και των πολιτικών ελευθεριών, υποστηρικτής του μισθολογικού χάσματος, ανοικτά ομοφυλόφιλος και γνωστός για τις εμπρηστικές του ιδέες σχετικά με τις γυναίκες, τους Μουσουλμάνους και οποιαδήποτε ομάδα που μάχεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας. Και με την τελευταία του εμφάνιση στην εκπομπή «Real Time» κατάφερε να έρθει ξανά στο προσκήνιο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων με τις (για ακόμη μία φορά) ακραίες απόψεις που εκστόμισε δημοσίως.

 

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και διάσημες γυναίκες όπως η Λένα Ντάναμ, για την οποία είπε πως συμβολίζει τους «παράφρονες» φιλελεύθερους, χαρακτηρίζοντας τους Δημοκράτες ως το «κόμμα της Ντάναμ» και πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ψυχάκιες, αποκρουστικοί, και όσα περισσότερα βλέπει η Αμερική από την Λένα Ντάναμ, τόσο λιγότερες ψήφους θα πάρει το κόμμα των Δημοκρατικών». H Nτάναμ δεν ήταν η μοναδική όμως γυναίκα- κωμικός που έπιασε στο στόμα του ο Γιαννόπουλος, αφού επιτέθηκε και στις Σάρα Σίλβερμαν και Έιμι Σούμερ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παλιά ήταν αστείες, πριν κάνουν συμβόλαιο με τον φεμινισμό». 

 

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής του ζήτησε να σχολιάσει επίσης το ότι πέρυσι τον Ιούλιο του μπλόκαραν τον λογαριασμό του στο Twitter, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει τότε για την ηθοποιό Λέσλι Τζόουνς και τον ρόλο της στην ταινία Ghostbusters. Ο Γιαννόπουλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε τους τότε χαρακτηρισμούς τους οποίους επανέλαβε, λέγοντας πως η γνωστή ηθοποιός είναι «στοιχειωδώς μορφωμένη», αλλά συμπλήρωσε: «Είπα πως μοιάζει με άντρα, το οποίο ισχύει». 

 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ήρθε και σε έντονη αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους καλεσμένους του πάνελ, με αφορμή το ότι απομόνωσε την περίπτωση μιας τρανς μαθήτριας που παραπονέθηκε δημοσίως για τις διακρίσεις που υφίσταται στο πανεπιστήμιο του Wisconsin-Milwaukee.

 

Ο Γιαννόπουλος τότε άρχισε να μιλά για την κοπέλα σε λάθος γένος και είπε πως συνιστά κίνδυνο για τις γυναίκες και τα παιδιά στις τουαλέτες και ο παρουσιαστής και κωμικός ηθοποιός Λάρι Γουίλμορ παρενέβη οργισμένος. Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος, όπου ακούστηκαν από το στόμα του Γιαννόπουλος απόψεις όπως το ότι τα transgender άτομα στατιστικά εμπλέκονται περισσότερο σε σεξουαλικά εγκλήματα και το ότι «το να είσαι transgender είναι ψυχική διαταραχή. Όταν ρώτησε τον παρουσιαστή γιατί προσκαλεί στην εκπομπή «ηλίθιους ανθρώπους», ο Γουίλμορ έξαλλος του απάντησε: «Να πας να γ@@@. Και κάτι τελευταίο. Η Λέσλι Τζόουνς είναι ένα πολύ συμπονετικό και αστείο άτομο. Να πας να ξαναγ@@@ και για αυτό». 

 

Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο: