Ο Γεράσιμος Μιχελής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, την οποία, ωστόσο, βίωνε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Γνωστός ως ένας από τους αγαπημένους «κακούς» της ελληνικής τηλεόρασης μέσα από τη σειρά «Παρά Πέντε», ο «τύπος με τα μαύρα» που κυνηγούσε την παρέα των πέντε έχασε τη μάχη με τη ζωή. Χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες, η ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, της οποίας ο ηθοποιός και ποιητής ήταν μέλος, ανέφερε πως ο Γεράσιμος Μιχελής «υπέμεινε την ασθένειά του με δοξολογία και ειρήνη ψυχής».
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, στην Πλάκα, την Παρασκευή, 18 Ιουλίου, στις 11.30. Η ταφή, στο Τρίτο Νεκροταφείο, στις 13.00.
Αν και δεν μιλούσε για την προσωπική μάχη που έδινε με την υγεία του, ο Γεράσιμος Μιχελής, μοιραζόταν έστω και σπάνια, τις σκέψεις του, με τους ακολούθους του στα social media.
Στην εκπνοή του 2023, ο ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση, δημοσιεύοντας φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο, γράφοντας για το έτος που μόλις είχε ολοκληρωθεί:
«Ο χρόνος αλλάζει σε λίγο.
Το ίδιο εύχομαι και για μας!
Πριν τον αποχαιρετήσω, πρόλαβα να του πω ένα γενναίο ευχαριστώ.
Για τις αναπάντεχες δυσκολίες που μου δώρισε.
Όλα φτάνουν στην υπέρβαση, ξεπερνιούνται, καταργούνται, σιωπούν!
Όλα!
Μου έμαθε πολλά.
Και πόσα πολλά έχω ακόμη να μάθω με τον νέο που έρχεται όπου να ναι.
Ας είναι ευσπλαχικός μαζί μας.
Φιλάνθρωπος κι ειρηνικός.
Με το καλό να μας έρθει».
Ο Γεράσιμος Μιχελής είχε κυκλοφορήσει την ποιητική του συλλογή «Δρόμος ευθύς» από τις Εκδόσεις Πρώτη Ύλη και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει:
«Καθώς μεγαλώνουμε και μικραίνει η ζωή έξω,
καθώς βαθαίνει η ζωή μέσα, κάποιοι επίμονοι δύτες
εξερευνούν τα βάθη της.
Και πού και πού ανασύρουν εικόνες - στιγμές της
καθημερινότητας, βαφτισμένες ...και εξαγιασμένες
απ' το νερό.
(Όλια Λαζαρίδου)
Σαν ταξιδιάρικο και τραγουδιάρικο πουλί πορεύεται
κι η σκέψη του Μιχελή, τον πολιορκεί για απολογισμούς,
άλλοτε προσπαθώντας να κρύψει την πληγή του
κι άλλοτε επιθυμώντας να μοιραστεί την οδύνη του (Ιωσήφ Βιβιλάκης)».
Σε άλλη ανάρτηση, το 2024, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στις 4 Μαρτίου, είχε γράψει στο Facebook: «Χαιρέτησα πόρτες κλειστές, παράθυρα σφραγισμένα. Χαιρέτησα ένα περιστέρι που μόλις προσγειώθηκε να πιει νερό σε λακούβα στην άσφαλτο , ρηχή. Χαιρέτησα άνθη σιωπηλά, σιωπηλούς ανθρώπους. Χαιρέτησα δρόμους ήσυχους, νυσταγμένους. Γεννήθηκε κάποια στιγμή βαθιά μέσα μου, ο πόθος ν' ακουστεί μια μουσική άξια των αγωνιών μας. Ένα αηδόνι άρχισε να τραγουδά, σκορπίζοντας γλυκύτητα. Σαν να ήθελε να πει: Θα γυρίσουμε στην ομορφιά μια μέρα, μόνο μη χαθεί η ελπίδα. ΥΓ. Δε γιορτάζω σήμερα. Γιορτάζω κάθε μέρα τη ζωή που ζω!»
Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, ο ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από ένα μαγαζί, στο οποίο ο ίδιος απολαμβάνει τη μπίρα του και στη λεζάντα μιλά με στίχους πάλι, για «το φθαρμένο σώμα του».
«Μες στο φθαρμένο σώμα μου
Αναρωτιέμαι
Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;
Αντίδωρο ταπεινό, στη σιωπή του κόσμου που με κυκλώνει;».
Μία από τις τελευταίες φωτογραφίες που δημοσίευσε, ήταν από βόλτα του τη φετινή Πρωτοχρονιά και μερικές ακόμη, μέσα στον Ιανουάριο.

Η ζωή και η καριέρα του Γεράσιμου Μιχελή
Ο Γεράσιμος Μιχελής γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε ως αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη (1990). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής ενώ σπούδασε κ;ι στο Ωδείο του Πειραιά μονωδία και θεωρία. Συμμετείχε επίσης, στο τριετές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος του Λ. Βογιατζή (1989-1992).. Κατά τη δεκαετία του 1980 και 1990 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και με σημαντικές ιδιωτικές σκηνές (Θέατρο Αμόρε, Θέατρο Χορν), όπου ενσάρκωσε ρόλους σε έργα του Σαίξπηρ (Άμλετ, Μάκβεθ), του Τσέχωφ (Βυσσινόκηπος) και του Ίψεν (Έντα Γκάμπλερ). Οι ερμηνείες του χαρακτηρίστηκαν από βαθιά εσωτερικότητα, πνευματική ένταση και σπάνια αλήθεια.
Στην τηλεόραση, αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσα από δημοφιλείς σειρές.
Στην τηλεόραση, αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσα από δημοφιλείς σειρές.
Εξέδωσε ποιητικές συλλογές, οι οποίες αποτύπωσαν την πνευματική του αναζήτηση και τη βαθιά του σχέση με τον άνθρωπο και τον Θεό.
- Ηλέκτρα 2015
- Ο γάμος του Φίγκαρο 2015
- Ιλιάδα 2013
- Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Ιδού εγώ 2010
- Δυτικά της πόλης: Ανείπωτο για το Γιώργο Χειμωνά 2010
- Ήταν όλοι τους παιδιά μου 2006
- Αρχοντοχωριάτης 2004
- Πλατόνοφ 2003
- Το Κατερινάκι από το Χαϊλμπρόν 2003
- Οι σχέσεις του κυρίου Πήτερς 2002
- Το Ημερολόγιο της άμμου 2001
- O Καβαλάρης του Χιονιού
- Πεντάμορφη και το Τέρας
- Κατσούρμπος
- Αντιγόνη
- Οιδίποδας επί Κολωνώ
- Φεγγαρόφωτο
- Μικρός Ήρως
- Υπηρέτης δύο αφεντάδων
- Ιεφθάε
- Τα επτά τελευταία λόγια του Σωτήρα μας στο σταυρό
- Φθινοπωρινές λουτροπόλεις
- Προσοχή Δαγκώνει
- Τρεις Αδελφές
- Κινηματογράφος
- Χρήστος Και Βίτσιο 1997