Η Κατερίνα Ντούσκα είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τελικά την Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

 

Την ανακοίνωση έκανε επισήμως η ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, αναφέροντας μεταξύ άλλων για την Κατερίνα Ντούσκα πως είναι «ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται».

 

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
Φωτογραφία: Mirto Pagalos/ Katerine Duska- Facebook

 

Η ΕΡΤ ανέφερε επίσης πως τις βραδιές των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα παρουσιάσουν για την ελληνική τηλεόραση  η Μαρία Κοζάκου αλλά και ο Γιώργος Καπουτζίδης, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες που είχαν κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Warming up for tomorrow’s show with a teaser of a new song called ‘Sanctuary’. ? Can’t wait to play this fully amped for you all tomorrow. ?⚡️. Kipos Megarou 23.9.18! . . @milkwhiteofficial

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerine Duska (@katerineduska) στις


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

 

Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη φετινή, 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019.

 

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ' αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

 

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
Φωτογραφία: Nikos Vozaitis/ Katerine Duska- Facebook

 

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.

 

Τις βραδιές των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

 

Η ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα ανήκει στο δυναμικό της ΕΜΙ και ζει μόνιμα στην Αθήνα.

 

Το album της «Embodiment» κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI / Universal, και το 2018 το single της «Fire Away» επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια.

 

Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

 

 

 

 

«Δεν με ενοχλεί όταν με συγκρίνουν με την Amy Winehouse. Με συγκρίνουν με ένα σωρό άλλους. Τα τελευταία σχόλια που διάβασα είναι ότι μοιάζω με τη Lana Del Rey, ότι έχω τα χαριτωμένα δόντια της Heidi Williams και ότι ακούγομαι σαν την Amy. Και, παρ' όλα αυτά, το σχόλιο ήταν καλοπροαίρετο. Όταν ξεκινάς, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, οπότε με τιμά να με συγκρίνουν με σπουδαίες φωνές, ασχέτως με το αν συμφωνώ ή όχι. Δεν νομίζω πως έχει σημασία. Αναζητώ περισσότερο την αρνητική παρά τη θετική κριτική. Αυτό εν μέρει είναι κακό, επειδή εστιάζω σε αυτά που δεν έχω, παρά σε αυτά που έχω. Όταν αντιλαμβάνομαι κόμπλεξ και εμπάθεια γενικότερα στην κριτική, είτε αφορά εμένα είτε όχι, λυπάμαι. Δεν νομίζω ότι έχει κάτι να σου δώσει αυτό. Εκτιμώ τα εποικοδομητικά σχόλια και τον τρόπο που μπορεί να εκφραστούν αυτά. Υπάρχουν τρόποι και τρόποι να κάνεις ένα σχόλιο, ώστε να πιάσει τόπο» είχε πει σε μια συνέντευξή της στη LiFO στην αρχή της καριέρας της.

 

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της Lifo στην Κατερίνα Ντούσκα