Την οριστική διακοπή των δύο εκπομπών του Μένιου Φουρθιώτη στο κανάλι Epsilon αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 

Αναλυτικά, το ΕΣΡ προχωρά σε εντολή οριστικής διακοπής μετάδοσης των εκπομπών «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE», «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE NIGHT SHOW» και «ΜΕΝΙΟΣ LIVE», που προβάλλονταν από τον σταθμό συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

 

Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια και, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το κανάλι θα καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 50.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε ότι «μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό». Παράλληλα υπογραμμίζεται πως ο σταθμός παραβίασε, «εκ προθέσεως», την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές.

 

Υπενθυμίζεται πως το Epsilon έχει αποφύγει, προσωρινά, τις βαριές κυρώσεις που του είχαν επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, την εφταήμερη διακοπή της μετάδοσης προγράμματος.

 

Το ΕΣΡ δέχθηκε κατά πλειοψηφία την αναστολή εφαρμογής της απόφασης, έως ότου εξεταστεί η αίτηση που υπέβαλε ο σταθμός στο Συμβούλιο. Με απόφαση της 26ης Μαρτίου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στα τέλη Απριλίου, το Συμβούλιο επέβαλε αναστολή της λειτουργίας του καναλιού για επτά ημέρες και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

 

Η ποινή επιβλήθηκε διά μέσου της μητρικής εταιρείας «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε» καθώς ο σταθμός, περιφερειακής εμβέλειας, αναμετέδωσε το πρόγραμμα του εκτός Αττικής, μέσω συνεργαζόμενων καναλιών, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων. Αν δεν είχε υποβάλει την αίτηση, το κανάλι θα αναγκαζόταν να αναστείλει τη λειτουργία του από τις 13 έως τις 19 Μαΐου.

 

Στην αρχική του απόφαση το ΕΣΡ είχε αποφανθεί ότι «από πρόθεση σημαντική έως απόλυτη» υπήρξε ταύτιση του προγράμματος του σταθμού με άλλα τέσσερα περιφερειακά κανάλια, και παράνομη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος εκτός της προβλεπόμενης περιφερειακής ζώνης. Το επιπλέον χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο της παραγωγής των εκπομπών στο Epsilon είχε ανατεθεί σε τρίτους, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Την ερχόμενη Τρίτη το ΕΣΡ θα αποφασίσει για την συγκεκριμένη υπόθεση.