ΕΣΡ: «Μαύρο» στην εκπομπή του Λιάγκα και πρόστιμο 150.000 ευρώ

ΕΣΡ: «Μαύρο» στην εκπομπή του Λιάγκα και πρόστιμο 150.000 ευρώ Facebook Twitter
9

Βαριά ποινή επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», του ΣΚΑΪ, με χρηματικό πρόστιμο και προσωρινή διακοπή μετάδοσης.

Τις προηγούμενες εβδομάδες το ΕΣΡ είχε λάβει σειρά καταγγελιών, για τον τρόπο που οι παρουσιαστές της εκπομπής είχαν διακωμωδήσει την σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από έναν φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση
«Το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:
-Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.
-Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.»

Ο σταθμός του Φαλήρου αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του ΕΣΡ.

ΜΩΒ: «Δικαιολογούσαν τον ένοχο»

Μεταξύ των οργανώσεων που είχαν καταγγείλει την διακωμώδηση, ήταν και το ΜΩΒ, κάνοντας λόγο για εκπομπή «που εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών»: «Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι η εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ παρουσίασε στις 7/11/2019 με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα (...) Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών».

TV & Media
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιστορία μιας πόλης: Η σύγχρονη μετανάστευση» - Κυκλοφόρησε το συλλεκτικό νέο τεύχος της LiFO

TV & Media / «Ιστορία μιας πόλης: Η σύγχρονη μετανάστευση» - Μόλις κυκλοφόρησε το νέο συλλεκτικό τεύχος της LiFO

Ένα συναρπαστικό τεύχος που χαρτογραφεί τα σύγχρονα μεταναστευτικά ρεύματα και τη συμβολή τους στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Αθήνας - Από σήμερα δωρεάν σε όλα τα σημεία διανομής και μέσω του LiFO shop.
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Αστεία ποινή "για τα μάτια του κόσμου". Σε πόσα λεπτά διαφημίσεων εισπράττει το κανάλι τα 150.000 €;Ποιοτική αλλαγή θα έρθει μόνο από τη συνειδητή επιλογή του κόσμου να μπλοκάρει αντίστοιχα σκουπίδια. Και όταν ο καθένας πριν την ψήφο που στέλνει μέσω του τηλεκοντρόλ αναλογιστεί: ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΡΕ...;Ban στους γυμνοσάλιαγκες!STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS!
Περιμένουμε επιτέλους από το ΕΣΡ να σταθεί στα πόδια του και να παίξει τον θεσμικό του ρόλο. Να απαλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο από σκουπίδια και να επιβάλλει την εφαρμογή της δεοντολογίας και των νόμων. Αντί γι’ αυτό βλέπουμε ποινές-χάδια, σήριαλ αποθέωση του γελοίου και βέβαια ανεξέλεγκτες τις άπειρες διαφημίσεις μεταξύ προγραμμάτων. Άρα..;
Ο ΣΚΑΪ φιιλοδοξούσε στο ξεκίνημά του μα γίνει το ελληνικό "BBC".Αυτό ούτε στα όνειρά τους πια, έχουν αλλάξει ενσυνείδητα στρατηγική ρότα. Ακόμη και τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ τους - όπως όλων των καναλιών δυστυχώς -, μοιάζουν σαν οντισιόν αρχάριων σε θεατρική σχολή. Σε ένα βαθμό θεμιτό για οικονομικούς λόγους προφανώς, αλλά να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, ξεπερνάει τα όρια...Και όχι μόνο με την εκπομπή του Λιάγκα.
Εύχομαι να υποπέσει πάλι σε κάποιο τέτοιο «λαθάκι» μπας και εξαφανιστεί μια και καλή από την τιβι. Όχι πως παρακολουθώ αλλά για τέτοια υποκείμενα συγκεκριμένα θα ήθελα να καταστραφούν. Και όχι μόνο για τα τελευταία σχόλια που έκανε και έγινε χαμός αλλά γενικότερα πάντα ήταν ένα σκουπίδι και τα σκουπίδια πάνε στις χωματερές.
Πάντως να κλείναν και οι μισές εκπομπές της ελληνικιάς τελεόρασης δεν θα στεναχωριόμουνα.Προτιμώ να χαζεύω trash tv από τα 90s στο youtube από αυτό το συνονθύλευμα σοβαροφάνειας και βαθιάς μπούρδας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ