Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν γνωστοί κωμικοί για την απόλυση του νεαρού συναδέλφου τους Shane Gillis από το καστ του Saturday Night Live αλλά και για την «κουλτούρα της ακύρωσης» (cancel culture) ανθρώπων και καριερών εξαιτίας «ανάρμοστης» συμπεριφοράς τους στο παρελθόν.

 

Δεν είχε καλά-καλά ανακοινωθεί η πρόσληψη του Shane Gillis στο νέο, ανανεωμένο καστ της δημοφιλούς και ιστορικής εκπομπής Saturday Night Live, από την οποία έχουν αναδειχθεί κάποιοι και κάποιες από τους πιο σημαντικούς κωμικούς (αλλά και δημοφιλείς σταρ) όλων των εποχών, όταν την προηγούμενη εβδομάδα αναδύθηκαν στα media κάποια αμφιλεγόμενα αστεία που είχε κάνει σε ένα podcast πριν από χρόνια και θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ρατσιστικά (με στόχο άτομα ασιατικής προέλευσης) και ομοφοβικά.

 

Ως συνέπεια αυτών των δημοσιευμάτων, οι υπεύθυνοι της εκπομπής που βαδίζει στην 45η σεζόν της, με προχθεσινή τους ανακοίνωση δήλωσαν ότι ακυρώνεται η πρόσληψή του μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα παλαιότερα αστεία του που κυκλοφόρησαν στα social media.

 

Aναδύθηκαν στα media κάποια αμφιλεγόμενα αστεία που είχε κάνει σε ένα podcast πριν από χρόνια και θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ρατσιστικά (με στόχο άτομα ασιατικής προέλευσης) και ομοφοβικά.

 

«Εσείς οι millenialls είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι!»: Αντιδράσεις για την απόλυση κωμικού από το Saturday Night Live
Bill Burr: «Εσείς οι millennials, είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι, όλοι σας! Δεν σας νοιάζει καθόλου. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να καταστρέφετε ζωές και καριέρες».

 

Μετά από την ανακοίνωση της εκπομπής, βετεράνοι stand up κωμικοί όπως ο Jim Jeffries, ο Bill Burr (το νέο comedy special του οποίου έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Netflix και καταφέρεται ενάντια στις υπερβολές του #MeToo κινήματος) και άλλοι αντέδρασαν έντονα.

 

«Πρόκειται για ξεκάθαρο δείγμα της κουλτούρας ακύρωσης που ζούμε» δήλωσε ο Jeffries. Είναι υπερβολή η απόλυση επειδή βγήκαν ένα – δύο πράγματα που είπε κάποτε! Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε πλέον; Θα ψάχνουμε ενδελεχώς την ιστορία του καθενός μέχρι να βρούμε κάτι επιλήψιμο;».

 

Ο Burr ήταν ακόμα πιο οξύς: «Εσείς οι millennials, είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι, όλοι σας! Δεν σας νοιάζει καθόλου. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να καταστρέφετε ζωές και καριέρες».

 

«Εσείς οι millenialls είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι!»: Αντιδράσεις για την απόλυση κωμικού από το Saturday Night Live
Προς υποστήριξη του νεαρού κωμικού εμφανίστηκε ανέλπιστα και ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, ο ασιατικής καταγωγής Άντριου Γιανγκ

 

Προς υποστήριξη του νεαρού κωμικού εμφανίστηκε ανέλπιστα και ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, ο ασιατικής καταγωγής Άντριου Γιανγκ, ο οποίος δήλωσε ότι κακώς απολύθηκε ο νεαρός κωμικός για κάποια αστεία που έκανε όταν ακόμα «δεν είχε διαμορφωθεί» ως επαγγελματίας.

 

Το SNL με τη σειρά του, μαζί με την ανακοίνωση της απόλυσης, έθεσε στη δημοσιότητα και μια απολογία επειδή δεν είχε διερευνήσει επαρκώς το παρελθόν του κωμικού όταν τον προσέλαβε για τη νέα σεζόν: «Δεν είχαμε υπόψη τα σχόλια του που αποκαλύφτηκαν αυτές τις μέρες. Λυπόμαστε που δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας αυτά τα αποσπάσματα...».