«Εσείς οι millenialls είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι!»: Αντιδράσεις για την απόλυση κωμικού από το Saturday Night Live

«Εσείς οι millenialls είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι!»: Αντιδράσεις για την απόλυση κωμικού από το Saturday Night Live Facebook Twitter
O Shane Gillis απολύθηκε από το καστ του διάσημου SNL πριν καλά-καλά προσληφθεί
3

Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν γνωστοί κωμικοί για την απόλυση του νεαρού συναδέλφου τους Shane Gillis από το καστ του Saturday Night Live αλλά και για την «κουλτούρα της ακύρωσης» (cancel culture) ανθρώπων και καριερών εξαιτίας «ανάρμοστης» συμπεριφοράς τους στο παρελθόν.

Δεν είχε καλά-καλά ανακοινωθεί η πρόσληψη του Shane Gillis στο νέο, ανανεωμένο καστ της δημοφιλούς και ιστορικής εκπομπής Saturday Night Live, από την οποία έχουν αναδειχθεί κάποιοι και κάποιες από τους πιο σημαντικούς κωμικούς (αλλά και δημοφιλείς σταρ) όλων των εποχών, όταν την προηγούμενη εβδομάδα αναδύθηκαν στα media κάποια αμφιλεγόμενα αστεία που είχε κάνει σε ένα podcast πριν από χρόνια και θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ρατσιστικά (με στόχο άτομα ασιατικής προέλευσης) και ομοφοβικά.

Ως συνέπεια αυτών των δημοσιευμάτων, οι υπεύθυνοι της εκπομπής που βαδίζει στην 45η σεζόν της, με προχθεσινή τους ανακοίνωση δήλωσαν ότι ακυρώνεται η πρόσληψή του μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα παλαιότερα αστεία του που κυκλοφόρησαν στα social media.

Aναδύθηκαν στα media κάποια αμφιλεγόμενα αστεία που είχε κάνει σε ένα podcast πριν από χρόνια και θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ρατσιστικά (με στόχο άτομα ασιατικής προέλευσης) και ομοφοβικά.

«Εσείς οι millenialls είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι!»: Αντιδράσεις για την απόλυση κωμικού από το Saturday Night Live Facebook Twitter
Bill Burr: «Εσείς οι millennials, είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι, όλοι σας! Δεν σας νοιάζει καθόλου. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να καταστρέφετε ζωές και καριέρες».

Μετά από την ανακοίνωση της εκπομπής, βετεράνοι stand up κωμικοί όπως ο Jim Jeffries, ο Bill Burr (το νέο comedy special του οποίου έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Netflix και καταφέρεται ενάντια στις υπερβολές του #MeToo κινήματος) και άλλοι αντέδρασαν έντονα.

«Πρόκειται για ξεκάθαρο δείγμα της κουλτούρας ακύρωσης που ζούμε» δήλωσε ο Jeffries. Είναι υπερβολή η απόλυση επειδή βγήκαν ένα – δύο πράγματα που είπε κάποτε! Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε πλέον; Θα ψάχνουμε ενδελεχώς την ιστορία του καθενός μέχρι να βρούμε κάτι επιλήψιμο;».

Ο Burr ήταν ακόμα πιο οξύς: «Εσείς οι millennials, είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι, όλοι σας! Δεν σας νοιάζει καθόλου. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να καταστρέφετε ζωές και καριέρες».

«Εσείς οι millenialls είστε ένα μάτσο ρουφιάνοι!»: Αντιδράσεις για την απόλυση κωμικού από το Saturday Night Live Facebook Twitter
Προς υποστήριξη του νεαρού κωμικού εμφανίστηκε ανέλπιστα και ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, ο ασιατικής καταγωγής Άντριου Γιανγκ

Προς υποστήριξη του νεαρού κωμικού εμφανίστηκε ανέλπιστα και ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, ο ασιατικής καταγωγής Άντριου Γιανγκ, ο οποίος δήλωσε ότι κακώς απολύθηκε ο νεαρός κωμικός για κάποια αστεία που έκανε όταν ακόμα «δεν είχε διαμορφωθεί» ως επαγγελματίας.

Το SNL με τη σειρά του, μαζί με την ανακοίνωση της απόλυσης, έθεσε στη δημοσιότητα και μια απολογία επειδή δεν είχε διερευνήσει επαρκώς το παρελθόν του κωμικού όταν τον προσέλαβε για τη νέα σεζόν: «Δεν είχαμε υπόψη τα σχόλια του που αποκαλύφτηκαν αυτές τις μέρες. Λυπόμαστε που δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας αυτά τα αποσπάσματα...».

TV & Media
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Έλεος πια! Δε θα αφήσουν κωμικό για κωμικό στο τέλος. Όλοι έχουν πει κάτι ή έχουν ενοχλήσει. Ξέρουν καθόλου από κωμωδία αυτοί που τους "καταγγέλλουν";! Με τι να ασχολούνται δλδ πια, με τον καιρό και το φαγητό μόνο; Αλλά και τότε, κάποιος που του αρέσει π.χ. το burger, θα τσατιστεί και θα θιχτεί λες και του ανήκει η θεματοφυλακή των ιδεών. Είχαμε το MeToo, έχουμε και αυτά τώρα. Προσωπικά, συμφωνώ να γίνεται απομάκρυνση αλλά σε κραυγαλέες περιπτώσεις, τύπου James Gunn - έκανε πλάκα με παιδικούς βιασμούς και κακοποιήσεις, για πολλά χρόνια. Δεν είπε μια φορά κάτι κάπου, το επαναλάμβανε με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης, η κωμωδία είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι και πρακτικά δημοκρατικός, να ακούγονται όλοι και όλα. Και σε όποιους αρέσει, στην τελική! Δε θα ρωτάει ο καθένας τώρα τι να γράψει και τι να πει τον καθένα μας - αυτό είναι στρατευμένη τέχνη, όχι ελεύθερη και πολύφωνη.
Μα politically correct απόφαση, αφού. Money talks, και αν η εποχή το επιβάλλει κάνεις ακριβώς αυτό που θέλει (ή νομίζεις ότι θέλει) το κοινό σου. Εκτός κι αν πέσεις λιγάκι έξω, όπως στην περίπτωση της Gilette.Η cancel culture είναι μία από τις αποδείξεις ότι οι δήθεν αριστεροί-προοδευτικοί χώροι είναι άκρως επικίνδυνοι και μέσα στην υποκρισία. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι είμαστε συζητήσιμοι και δημοκράτες, αρκεί ο άλλος να έχει την ίδια άποψη με μένα.More often than not αντιδρούν οργανωμένα και εκτός νόμου, μέχρι να καταφέρουν τον σκοπό τους - να μην υπάρχει διαφορετική άποψη κ α ι να μην εκφράζεται. Kαι φυσικά είναι μάστορες του bullying, με θύμα έως και τον Καρανίκα.Και για να μη ξεχνιόμαστε, μιλάμε για γενιά που θεωρεί ότι το να ζητήσεις ένα κορίτσι να βγείτε είναι σεξουαλική παρενόχληση. Ω λορντ. https://yougov.co.uk/topics/lifestyle/articles-reports/2017/11/01/sexual-harassment-how-genders-and-generations-see-Και κάτι πιο ανάλαφρο για το τέλος αν και τελείως αλήθεια:https://www.youtube.com/watch?v=ylqZJtgMhfUhttps://www.youtube.com/watch?v=p8M2tg2RkIQ.https://www.youtube.com/watch?v=ltqSK6pIdx4
Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν ήθελε παλιά για να βρεις δουλεια;Ε, άλλαξαν τα φρονήματα το πιστοποιητικό έμεινε.ΥΓ Το αν τα αστεία ήταν καλά, κακα ή ρατσιστικά είναι ά σ χ ε τ ο!