Έρχονται νέα δεδομένα στη χρήση πλάνων από σταθμό σε σταθμό

Έρχονται νέα δεδομένα στη χρήση πλάνων από σταθμό σε σταθμό Facebook Twitter
Υπάρχει μία λογική στην πρόθεση απαγόρευσης χρήσης πλάνων, αλλά δημιουργεί αντίστοιχο προηγούμενο και για τις εκπομπές του συγκεκριμένου σταθμού
1

Αποτελούσε παλιά απορία, το πώς το πρόγραμμα ενός τηλεοπτικού σταθμού μπορούσε να "γεμίζει" έστω και με αποσπάσματα, πλάνα ή στιγμιότυπα τον "αεροχρόνο" ενός άλλου.  Η απορία δεν λύθηκε ποτέ και η κατάσταση παγιώθηκε με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε εκπομπές ολόκληρες "στημένες" με υλικό άλλων, ανταγωνιστικών καναλιών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε παλαιότερα στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού ήταν μία πρακτική που εφαρμοζόταν από όλους και δεν διαμαρτυρόταν κανείς - φανερά, τουλάχιστον - στο πλαίσιο της αλληλεγγύης σε μία εξαιρετικά δύσκολη για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περίοδο.

Αυτή η πρακτική, όμως, φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της. Σύμφωνα με πληροφορίες και από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 - ακριβώς επειδή μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εμπλουτίσει το πρόγραμμα του με νέες εκπομπές, σειρές και show - εξετάζεται αυστηρή οδηγία που θα απαγορεύει τη χρήση πλάνων από τα προγράμματα του σταθμού σε άλλες εκπομπές. 

Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά συζητιέται στην τηλεοπτική αγορά, μία τέτοια κίνηση θα αφορά και τις εκπομπές - ειδικά τις ψυχαγωγικές - του καναλιού, που επίσης θα πρέπει να μην παίζουν στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και υλικό από άλλα κανάλια. Σε μάκρος χρόνου, τα νέα δεδομένα που επιχειρούν να προστατεύσουν την πνευματική ιδιοκτησία του σταθμού, θα γυρίσουν "μπούμερανγκ", αφού ως γνωστόν, όλο το προηγούμενο διάστημα τα κανάλια έμπαιναν στη διαδικασία να αναπαράγουν τα τηλεοπτικά προγράμματα των "απέναντι" σε μία προσπάθεια να κερδίζουν σε χρόνο και σε κόστος. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Και οι εκπομπές του ΑΝΤ1 όπως το ράδιο αρβύλα και το ΟΛΑ του Θέμου, που βασίζονται σε αποσπάσματα και άλλων καναλιών θα σταματήσουν. Δεν καταλαβαίνω τη λογική αυτής της απόφασης διότι όταν τηρούνται κάποιες ισορροπίες.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ