Ενώσεις Συντακτών προς Πέτσα: Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Ενώσεις Συντακτών προς Πέτσα: Με ποια κριτήρια δόθηκαν τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Μία σειρά ερωτημάτων θέτουν οι Ενώσεις Συντακτών στον Στέλιο Πέτσα, με επιστολή που απέστειλαν την προηγούμενη Παρασκευή. 

Με την επιστολή τους, που απεστάλη «μετά τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποτέλεσαν θέμα σχολιασμού της ελληνικής κοινωνίας» οι δημοσιογράφοι ζητούν να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν για τα ΜΜΕ, σε ότι αφορά τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό από τις καμπάνιες, για το ποιος φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) αποφάσισε για την επιλογή ή τον αποκλεισμό τους και για τα κριτήρια κατανομής των ποσών που αποφασίστηκε να δοθούν.

Παράλληλα ζητούν να δοθούν στην δημοσιότητα οι εντολές καταχωρήσεων προς τα ΜΜΕ, να γνωστοποιηθεί με την κατάθεση στοιχείων εάν τηρήθηκε ο ισχύων νόμος, περί κατανομής του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας και να γνωστοποιηθεί εάν στα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ έλαβαν υπ' όψιν τους το ουσιαστικό περιεχόμενο του νόμου περί ενίσχυσης των εντύπων μέσων, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει για την ενίσχυση κάθε μέσου, την διασύνδεση με τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Τέλος ζητούν να απαντηθεί εάν, σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τηρήθηκε η προϋπόθεσή εγγραφής τους στο Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων, ώστε αυτά να δικαιούνται οιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης όπως επίσης να ενημερωθούν άμεσα εάν τα μέτρα ενίσχυσης του εντύπου τύπου θα εφαρμοστούν και πότε. 

Σημειώνεται ότι σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά να δημοσιοποιηθούν και οι αρχικές τιμολογήσεις. 

Στα τηλεοπτικά κανάλια, τα ποσά κυμαίνονται από 2.473 ευρώ έως 967.188 ευρώ, στα έντυπα από 702 ευρώ έως 124.000 ευρώ και στις ιστοσελίδες από 1.240 ευρώ έως και 313.000 ευρώ. Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, η επιχορήγηση κυμαίνεται από 620 ευρώ έως 99.200 ευρώ. Γεννώνται πολλά ερωτηματικά ωστόσο καθώς υπάρχουν Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν, με ποσά που δεν δικαιολογούνται ούτε από τη θέση τους ούτε από την επιρροή τους. Και άλλα, που ευνοήθηκαν χωρίς να τηρείται η στοιχειώδης αρχή της αναλογικότητας βάσει των στοιχείων του ανταγωνισμού.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων Συντακτών, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

TV & Media / The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

Γιατί τόσα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να θεωρούμε μια ελαφρώς γλυκανάλατη, παλιομοδίτικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων ως σημείο αναφοράς του τι θα μπορούσε να γίνει;
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ