Το βρετανικό BBC αποκάλυψε και παραδέχτηκε με αυτό τον τρόπο σήμερα επισήμως το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στον μισθό που δίνει στους πρωτοκλασάτους άνδρες παρουσιαστές του σε σχέση με τις αντίστοιχες γυναίκες.

 

Οι διακρίσεις στις οποίες προβαίνει ο δημοσιογραφικός οργανισμός προέκυψαν από την δημοσιοποίηση, για πρώτη φορά, των υψηλότερων αποδοχών του προσωπικού του.


Το BBC ανακοίνωσε ότι ο Κρις Ίβανς, ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος παρουσίαζε την εκπομπή Top Gear, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας έχοντας αποδοχές την περίοδο 2016 και 2017 ύψους 2,25 εκατομμύρια στερλίνες.


Αντίθετα, η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα στον οργανισμό είναι η παρουσιάστρια του σόου Strictly Come Dancing, Κλόντια Γουίνκλεμαν, η οποία κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο στερλίνες για την παρουσίαση του συγκεκριμένου και άλλων σόου.


Ο οργανισμός προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας τιμής στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.


Το BBC, το οποίο χρηματοδοτείται από έναν φόρο που καταβάλλει κάθε νοικοκυριό το οποίο διαθέτει τηλεόραση, δέχεται επί χρόνια πιέσεις για να αποκαλύψει πόσο πληρώνει τα μεγάλα ονόματά του και η υποχρέωση να τα κατονομάσει εντάσσεται στο πλαίσιο μιας 10ετούς νομικής διευθέτησης με την κυβέρνηση.


Ο δημοσιογραφικός οργανισμός υποστηρίζει ότι έχει να ανταγωνιστεί εμπορικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όπως το ITV και το Sky και ιντερνετικούς ομίλους όπως οι Google και Apple, για την πρόσληψη ταλαντούχων δημοσιογράφων και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η προσέγγισή του όσον αφορά τις αμοιβές.


Το BBC λειτουργεί σε μια ανταγωνιστική αγορά και αυτό δεν διευκολύνει το δίκτυο να διατηρήσει τα ταλέντα που αγαπά το κοινό, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Τόνι Χολ.

 

Όπως ανακοινώθηκε ότι 96 αστέρες και δημοσιογράφοι έχουν μισθούς που ξεπερνούν τις 150.000 στερλίνες τον χρόνο. Περίπου τα δύο τρίτα των υψηλότερα αμειβόμενων είναι άνδρες.


Οι μισθοί που καταβάλλονται στους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους εμφανίζουν μεγάλη ανομοιότητα με τον άνδρα παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να αμείβεται περίπου με 200.000 στερλίνες τον χρόνο περισσότερο σε σχέση με την γυναίκα συνάδελφό του.


Ο Χολ πάντως παραδέχτηκε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων και δεσμεύτηκε να υπάρξει ισότητα ανάμεσα στον αριθμό των ανδρών και γυναικών τηλεοπτικών παρουσιαστών και στις αμοιβές τους ως το 2020.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr