ΑΠΕ: Λάθος συντάκτριας η ανάρτηση στο Twitter με το προσβλητικό hashtag για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΕ: Λάθος συντάκτριας η ανάρτηση στο Twitter με το προσβλητικό hashtag για τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑΠΕ
0

Λάθος της αρμόδιας συντάκτριας ήταν η ανάρτηση στο Twitter με το προσβλητικό hashtag για τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη, για το συμβάν. Το θέμα αφορούσε ανάρτηση στο Twitter που έκανε το ΑΠΕ για την επίσκεψη κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με τη hashtag «ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες». 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΕ, η συντάκτρια Αγγελική Μπούμπουκα ανέλαβε την ευθύνη για τη λανθασμένη ανάρτηση, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα. «Το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hashtag #SYRIZA όταν κάποιος πατήσει το enter αμέσως μετά», συμπλήρωσε. 

Το ΑΠΕ σημειώνει ότι η ανάρτηση διορθώθηκε άμεσα και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη διοίκηση, η οποία εξέφρασε τη λύπη της. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι για το συγκεκριμένο και τυχόν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον «θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΕ

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί και αφορά σε ανάρτηση στο Twitter με προσβλητικό χαρακτηρισμό κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζονται τα εξής:

Προφανέστατα πρόκειται περί λάθους του αρμόδιου συντάκτη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν, ως εξής:

«Εκ μέρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντάκτρια Αγγελική Μπούμπουκα (@aboubouka) θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λανθασμένη ανάρτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα μέσω του @amna_news με hashtag υβριστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό μου λάθος. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα, καθώς το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hashtag #SYRIZA όταν κάποιος πατήσει το enter αμέσως μετά».

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση διορθώθηκε άμεσα και ζητήθηκαν το ίδιο άμεσα εξηγήσεις από τη διοίκηση, η οποία εκφράζει τη λύπη της και διαβεβαιώνει ότι για το συγκεκριμένο και τυχόν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Στόχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε κάθε περίπτωση παραμένει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ενημέρωσης.

 
 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ