Αντίστροφη μέτρηση για τις δυο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες- Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι

Αντίστροφη μέτρηση για τις δυο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες- Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Λήγει σήμερα 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, για τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Τα μέλη του ΕΣΡ θα βρίσκονται σήμερα σε «ανοικτή» διάσκεψη, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15:00) να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί.

Η δημοσιοποίηση του αριθμού των αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου από το ΕΣΡ, μετά τη λήξη της σημερινής διάσκεψης, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, και αν απαιτηθεί και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των αιτήσεων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη συνδρομή και άλλων ανεξάρτητων Αρχών, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και θα υπάρξει η δεκαήμερη περίοδος των ενστάσεων και όταν ολοκληρωθεί και αυτή η φάση, καθώς και ο ενδελεχής οικονομικός έλεγχος των ενδιαφερομένων από όλες τις αρμόδιες Αρχές, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των παρόχων που θα λάβουν την άδεια.

Εάν έχουν υπάρξει δύο υποψήφιοι, οι δύο εναπομείνασες άδειες θα εκχωρηθούν με το οικονομικό αντάλλαγμα που προβλέπεται, ύψους 35 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια τα 10 έτη. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι των δύο ενδιαφερομένων θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Τέλος, σημειώνεται ότι την ενεργοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας ζήτησε, με αίτησή της, η εταιρεία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, η μόνη μέχρι χθες που είχε δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

TV & Media / Γιώργος Παπαδάκης: «Πολύ δύσκολη μέρα» - Οι παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» τον αποχαιρέτησαν

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού, που φέτος έχουν αναλάβει την παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη δική του αποχώρηση, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο
THE LIFO TEAM