Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης Facebook Twitter
0

Πέθανε σήμερα Τρίτη, σε ηλικία 67 ετών, ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Εργάστηκε στο «Ριζοσπάστη», στην «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής». Ο Αλέξης Οικονομίδης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έφτασε έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει γιατρός.

Η ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Αλέξης Οικονομίδης διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και άφησε το αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του, ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής προς όλους κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων. Εργάστηκε πάντοτε με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας και προσωπικής ανεξαρτησίας χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση στις αξίες που πρέσβευε».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Αλέξη Οικονομίδη, «που κόσμησε τη δημοσιογραφία σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του» απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον δημοσιογράφο Αλέξη Οικονομίδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Αλέξης Οικονομίδης αφήνει φτωχότερη την ελληνική δημοσιογραφία αλλά και την Αριστερά. Υπηρέτησε και τα δύο με σεμνότητα, ευγένεια, ευαισθησία αλλά και με περίσσεια ανιδιοτέλεια. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη (διευθυντής σύνταξης), Αναγνώστης, Η Αυγή, Αδέσμευτος Τύπος, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9,84, Flash 9,61 και ΕΡΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος. 

Η επαγγελματική του πορεία, όπως και η προσωπική, χαρακτηρίστηκε από αταλάντευτη σταθερότητα στις ιδέες και τις αξίες του και αποτελεί παράδειγμα που κόσμησε τη δημοσιογραφία σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του», καταλήγει η Κουμουνδούρου. 

Την Τετάρτη η κηδεία

Η πολιτική κηδεία του Αλέκη Οικονομίδη θα γίνει αύριο Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM