ΕΣΡ: «Μαύρο» για 7 ημέρες στο Epsilon και πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

ΕΣΡ: «Μαύρο» για 7 ημέρες στο Epsilon και πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ Facebook Twitter
0

Βαριά τιμωρία και τσουχτερό πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο κανάλι Epsilon, ιδιοκτησίας Φίλιππου Βρυώνη.

Με απόφαση της 26ης Μαρτίου που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, το Συμβούλιο επέβαλε αναστολή της λειτουργίας του καναλιού για επτά ημέρες και πρόστιμο 300.000 ευρώ. 

Η ποινή επιβάλλεται διά μέσου της μητρικής εταιρείας «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε» καθώς ο σταθμός, περιφερειακής εμβέλειας, αναμετέδωσε το πρόγραμμα του εκτός Αττικής, μέσω συνεργαζόμενων καναλιών, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων. . 

Έτσι το κανάλι θα υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία του από τις 13 έως τις 19 Μαΐου. 

Το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι «από πρόθεση σημαντική έως απόλυτη» υπήρξε ταύτιση του προγράμματος του σταθμού με άλλα τέσσερα περιφερειακά κανάλια, και παράνομη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος εκτός της προβλεπόμενης περιφερειακής ζώνης.

Το επιπλέον χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο της παραγωγής των εκπομπών στο Epsilon είχε ανατεθεί σε τρίτους, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM