ΕΣΡ: «Μαύρο» για 7 ημέρες στο Epsilon και πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

ΕΣΡ: «Μαύρο» για 7 ημέρες στο Epsilon και πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ Facebook Twitter
0

Βαριά τιμωρία και τσουχτερό πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο κανάλι Epsilon, ιδιοκτησίας Φίλιππου Βρυώνη.

Με απόφαση της 26ης Μαρτίου που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, το Συμβούλιο επέβαλε αναστολή της λειτουργίας του καναλιού για επτά ημέρες και πρόστιμο 300.000 ευρώ. 

Η ποινή επιβάλλεται διά μέσου της μητρικής εταιρείας «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε» καθώς ο σταθμός, περιφερειακής εμβέλειας, αναμετέδωσε το πρόγραμμα του εκτός Αττικής, μέσω συνεργαζόμενων καναλιών, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων. . 

Έτσι το κανάλι θα υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία του από τις 13 έως τις 19 Μαΐου. 

Το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι «από πρόθεση σημαντική έως απόλυτη» υπήρξε ταύτιση του προγράμματος του σταθμού με άλλα τέσσερα περιφερειακά κανάλια, και παράνομη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος εκτός της προβλεπόμενης περιφερειακής ζώνης.

Το επιπλέον χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο της παραγωγής των εκπομπών στο Epsilon είχε ανατεθεί σε τρίτους, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM