Ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον τερματισμό του εμπάργκο από τη ΝΔ

Ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον τερματισμό του εμπάργκο από τη ΝΔ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ικανοποιημένη δηλώνει η διοίκηση της ΕΡΤ, μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ότι τερματίζει το εμπάργκο προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ επισημαίνει ότι «σταθερά πιστή στον θεσμικό της ρόλο, δέχεται με ικανοποίηση τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πλουραλισμό του δημόσιου λόγου με την απόφασή της να παύσει να αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών της από τις εκπομπές της ΕΡΤ».

«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το κύρος και την αξία, αλλά και την γενικότερα ανοδική πορεία της ΕΡΤ, που ήταν, είναι, παραμένει και θα παραμείνει ο ελεύθερος, πλουραλιστικός, δημόσιος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας και των Ελλήνων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως αίρει, από αύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει, μεταξύ άλλων, πως αυτή η απόφαση «δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM
Ο Stephen Colbert έσβησε τα φώτα του Late Show με τον Paul McCartney

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ έριξε αυλαία στο Late Show με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το ιστορικό late-night franchise του CBS αποχαιρέτησε το κοινό του ύστερα από 33 χρόνια, με ένα φινάλε γεμάτο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Έλβις Κοστέλο, Τζον Μπατίστ, διάσημα cameos, μια μάυρη τρύπα που κατάπιε το Ed Sullivan Theater και σχεδόν καμία ευθεία αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.
THE LIFO TEAM