Εκτέλεσαν εν ψυχρώ influencer θεμάτων μόδας και ομορφιάς

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ influencer θεμάτων μόδας και ομορφιάς Facebook Twitter
0

Νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της βρέθηκε η Ιρακινή influencer και μοντέλο Tara Fares, η οποία πυροβολήθηκε τρεις φορές από άντρες που οδηγούσαν μηχανές κυβισμού.

Η εν ψυχρώ δολοφονία της έχει σοκάρει τόσο τη χώρα όσο και τον κόσμο του διαδικτύου, καθώς η 22χρονη ήταν μία από τις πιο επιδραστικές περσόνες όχι μόνο σε θέματα μόδας και ομορφιάς, αλλά και σε ακανθώδη ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και η εκμετάλλευση των γυναικών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Contact lenses @sosoim_iraq @sosoim لون العدسه مَـكرون #sosoim #tarafares? Photographer @nabeelalasmer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) στις

Η Fares, πρώην Miss Baghdad και από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο της Miss Iraq, είχε χτίσει ένα φανατικό κοινό 2,8 εκατομμυρίων followers στο Instagram, και θεωρούνταν από τις πλέον τολμηρές -για τα δεδομένα της χώρας της- στα social media.

Πριν από λίγους μήνες και εξαιτίας των απειλών που δεχόταν για την παρουσία της στα social, η Fares αναγκάστηκε να μετακομίσει από τη Βαγδάτη στο Κουρδιστάν, που θεωρείται περισσότερο φιλόξενο σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές απόψεις, αλλά και τις περί γυναικών αντιλήψεις. 

Η εν ψυχρώ εκτέλεση της σημειώθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη της στην ιδιαίτερη πατρίδα της και η σοκαριστική είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή αρχικά μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, όταν η οικογένεια της γνωστοποίησε την τραγική της κατάληξη. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

انا لله وانا اليه راجعون في حادث غدر وجبان من هذا اليوم انتقلت الى رحمة الله تعالى ( تارة فارس شمعون ) نسأل الله ان يغفر لها وان يتغمدها برحمته الواسعة

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) στις


H Fares δεν είναι η μοναδική Ιρακινή που δολοφονείται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Στις 25 Σεπτεμβρίου, δυο μέρες πριν από την εκτέλεσή της, είχε δολοφονηθεί η ακτιβίστρια Suaad al-Ali, που πυροβολήθηκε επίσης εν ψυχρώ σε ανοιχτή αγορά.

Ομοίως, και μέσα στον Αύγουστο είχαν δολοφονηθεί δύο γυναίκες που επίσης δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ομορφιάς, καθώς και η Rafeef al-Yaseri, η πλαστική χειρουργός που είχε γίνει γνωστή ως "η Ιρακινή Barbie".

O Iρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi, έχει ήδη εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τις απανωτές δολοφονίες γυναικών ενώ έχει διατάξει την έναρξη σχετικών ερευνών.

Με στοιχεία από Independent, Standard.co.uk

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM