Εκτέλεσαν εν ψυχρώ influencer θεμάτων μόδας και ομορφιάς

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ influencer θεμάτων μόδας και ομορφιάς Facebook Twitter
0

Νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της βρέθηκε η Ιρακινή influencer και μοντέλο Tara Fares, η οποία πυροβολήθηκε τρεις φορές από άντρες που οδηγούσαν μηχανές κυβισμού.

Η εν ψυχρώ δολοφονία της έχει σοκάρει τόσο τη χώρα όσο και τον κόσμο του διαδικτύου, καθώς η 22χρονη ήταν μία από τις πιο επιδραστικές περσόνες όχι μόνο σε θέματα μόδας και ομορφιάς, αλλά και σε ακανθώδη ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και η εκμετάλλευση των γυναικών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Contact lenses @sosoim_iraq @sosoim لون العدسه مَـكرون #sosoim #tarafares? Photographer @nabeelalasmer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) στις

Η Fares, πρώην Miss Baghdad και από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο της Miss Iraq, είχε χτίσει ένα φανατικό κοινό 2,8 εκατομμυρίων followers στο Instagram, και θεωρούνταν από τις πλέον τολμηρές -για τα δεδομένα της χώρας της- στα social media.

Πριν από λίγους μήνες και εξαιτίας των απειλών που δεχόταν για την παρουσία της στα social, η Fares αναγκάστηκε να μετακομίσει από τη Βαγδάτη στο Κουρδιστάν, που θεωρείται περισσότερο φιλόξενο σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές απόψεις, αλλά και τις περί γυναικών αντιλήψεις. 

Η εν ψυχρώ εκτέλεση της σημειώθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη της στην ιδιαίτερη πατρίδα της και η σοκαριστική είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή αρχικά μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, όταν η οικογένεια της γνωστοποίησε την τραγική της κατάληξη. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

انا لله وانا اليه راجعون في حادث غدر وجبان من هذا اليوم انتقلت الى رحمة الله تعالى ( تارة فارس شمعون ) نسأل الله ان يغفر لها وان يتغمدها برحمته الواسعة

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) στις


H Fares δεν είναι η μοναδική Ιρακινή που δολοφονείται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Στις 25 Σεπτεμβρίου, δυο μέρες πριν από την εκτέλεσή της, είχε δολοφονηθεί η ακτιβίστρια Suaad al-Ali, που πυροβολήθηκε επίσης εν ψυχρώ σε ανοιχτή αγορά.

Ομοίως, και μέσα στον Αύγουστο είχαν δολοφονηθεί δύο γυναίκες που επίσης δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ομορφιάς, καθώς και η Rafeef al-Yaseri, η πλαστική χειρουργός που είχε γίνει γνωστή ως "η Ιρακινή Barbie".

O Iρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi, έχει ήδη εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τις απανωτές δολοφονίες γυναικών ενώ έχει διατάξει την έναρξη σχετικών ερευνών.

Με στοιχεία από Independent, Standard.co.uk

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σκοτ Πέλι απολύθηκε από το 60 Minutes αφού κατηγόρησε τη νέα διοίκηση ότι «σκοτώνει» την εκπομπή

TV & Media / Ο Σκοτ Πέλι απολύθηκε από το 60 Minutes αφού κατηγόρησε τη νέα διοίκηση ότι «σκοτώνει» την εκπομπή

Η απόλυση του βετεράνου δημοσιογράφου δεν είναι απλώς ακόμη μία αποχώρηση από το CBS. Είναι το πιο δραματικό επεισόδιο στη σύγκρουση για το μέλλον του 60 Minutes, της ιστορικής εκπομπής που η νέα διοίκηση θέλει να οδηγήσει στη «ψηφιακή εποχή»
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

TV & Media / Καπουτζίδης: «Ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού εάν ανοίξει την τηλεόραση θα ακούσει φρικαλεότητες για τους γονείς του»

«Κάλεσα σε μια σύσκεψη, με zoom, τους ανθρώπους από τον ΑΝΤ1 και τους ευχαριστώ γιατί πραγματικά με άκουσαν και κατάλαβαν τι ήθελα να πω» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης για την ερωτική σκηνή των δύο ανδρών, που προβλήθηκε στις «Σέρρες»
THE LIFO TEAM
Η Τίνα Φέι δεν θα πήγαινε ποτέ διακοπές μόνο με straight ζευγάρια

TV & Media / «Δεν θα πήγαινα ποτέ διακοπές μόνο με στρέιτ ζευγάρια»: Η Τίνα Φέι για το The Four Seasons

Με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του The Four Seasons στο Netflix, η Τίνα Φέι μιλά για το γκέι ζευγάρι της σειράς, την επιλεγμένη οικογένεια και το γιατί θα της φαινόταν ψεύτικη μια παρέα διακοπών μόνο με στρέιτ ζευγάρια.
THE LIFO TEAM
Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

TV & Media / Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Ένα βίντεο από τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του Euphoria έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το ανδρικό βλέμμα, τη σεξουαλικοποίηση των γυναικείων χαρακτήρων και την έλλειψη γυναικών πίσω από την κάμερα στο Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος του late-night να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

TV & Media / Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος της late-night τηλεόρασης να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

Μετά το τέλος του Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ, ο Τζίμι Κίμελ μιλά για το αβέβαιο μέλλον του Jimmy Kimmel Live!, το συμβόλαιό του που λήγει το 2027 και μια τηλεοπτική εποχή που, όπως λέει, δεν πεθαίνει από φυσικά αίτια.
THE LIFO TEAM
Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

«Δεν ήθελα να αφήσω μια δύσκολη στιγμή να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή μου» - Το μήνυμα του Σταύρου Φλώρου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Survivor
THE LIFO TEAM
Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM