Υπόθεση Σινούκ: Αθώοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τα Α/Ω από την προμήθεια

Υπόθεση Σινούκ: Αθώοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τα Α/Ω από την προμήθεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αθώοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Σινούκ.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ότι δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία για την στοιχειοθέτηση της κατηγορίας σε βάρος των κατηγορουμένων και απάλλαξε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, αλλά και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Τα αδικήματα που είχαν αποδοθεί στους κατηγορούμενους -κατά περίπτωση- ήταν αυτά της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα.

Η υπόθεση αφορούσε στη σύμβαση που υπεγράφη το 1998, όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Από την προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα αντισταθμιστικά ωφέλη ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα - σύμφωνα πάντα με την προκαταρκτική έρευνα - να προκληθεί ζημιά πέντε εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ