Υπόθεση Φουρθιώτη: Αθώος δηλώνει ο τηλεπαρουσιαστής - Τι είπε στην απολογία του

Υπόθεση Φουρθιώτη: Αθώος δηλώνει ο τηλεπαρουσιαστής - Τι είπε στην απολογία του Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Αθώος δήλωσε κατά την σχεδόν δίωρη απολογία του ο Μένιος Φουρθιώτης για τις κατηγορίες που του προσάπτουν. .

Ανάλογη στάση τήρησαν και οι δύο συγκρατούμενοί του, οι οποίοι αρνήθηκαν και αυτοί την οποιαδήποτε σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Κατά την απολογία του, ο τηλεπαρουσιαστής ανέφερε ότι «Πράγματι περί τις αρχές του Απριλίου όταν περιορίστηκε η φρούρηση του προσώπου απευθύνθηκα σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή μου φοβούμενοι τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει.

»Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεών του» φέρεται να είπε σύμφωνα με το Έθνος.

»Συγκεκριμένα απευθύνθηκα στον Γ. Π., ο οποίος γνωρίζω ότι φυλάσσει τις εγκαταστάσεις από το 2012 προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία μου από το κανάλι προς την οικεία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας.

»(…) Ο Γ. Π. μου πρότεινε τον Γ. Σ τον οποίο θυμάμαι από το 2018 χωρίς να είμαι σίγουρος όταν ασκούσε καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του Εψιλον και του Ρarty Fm, ο οποίος τότε δεν μου άνηκε.» είπε ο Μενιος Φουρθιώτης.

Στη συνέχεια, όπως είπε ακολούθησε συνάντηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνοδεύουν τον παρουσιαστή σε διάφορες μετακινήσεις του και να επιτηρούν τον χώρο της οικίας του και εσωτερικά και εξωτερικά.

«Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές» πρόσθεσε ο Φουρθιώτης.

«Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό» απάντησε ο τηλεπαρουσιαστής σε ερώτηση για τις κλήσεις που βρέθηκαν από συγκεκριμένη συσκευή.

«Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω» ρώτησε ο ανακριτής για να λάβει μία ακόμα αρνητική απάντηση.

Σε άλλο σημείο της απολογίας αναφορικά με το περιστατικό των πυροβολισμών στο σπίτι του, ο Φουρθιώτης αρνήθηκε ξανά ότι είχαν αναλάβει οι συγκατοιγορούμενοί του την φύλαξή του αν και τόνισε ότι δεν το θυμάται με ακρίβεια.

«Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένο».

Πρόσθεσε ξανά ότι δεν θυμάται να έχει καλέσει τους δύο συγκατηγορούμενούς του ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε που βρίσκονταν.

«Κάλεσα την αστυνομία και κάλεσα και τον Γ.Π και τους είπα να έχουν το νου τους στην οικία μου μετά και τους πυροβολισμούς στην στη Νέα Ερυθραία. Τι ώρα ακριβώς ήλθαν και ποιο ακριβώς δρομολόγιο ακολούθησαν εγώ δεν το ξέρω» συνέχισε ο τηλεπαρουσιαστής.

Στο σπίτι εκείνη την ώρα ο Φουρθιώτης βρίσκονταν με την Μ.Π, τη Β.Π και τον ΓΠ (ο συγκατηγορούμενός του). «Όταν έγινε η έκρηξη τρομάξαμε. Οι γυναίκες ήταν στα δωμάτιά τους και ο Γ.Π ήταν στο χώρο της πισίνας και ασκούσε επίβλεψη. Δεν θυμάμαι αν ήταν έξω όταν έγινε η έκρηξη. Όταν έγινε η έκρηξη χτύπησε ο συναγερμός, κάλεσα την αστυνομία, καθώς και τον συνήγορο μου ….και τον ..» είπε,

«Η αστυνομία εκείνη την μέρα πήρε μαρτυρική κατάθεση μόνο από εμένα αλλά δεν πήρε από τους άλλους. Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι» πρόσθεσε ο Μένιος Φουρθιώτης.

Στην απολογία του ο συγκατηγορούμενόες του  Γ. Π. αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τον Μένιο Φουρθιώτη αρκετά, χρόνια από τους άλλους σταθμούς που ήταν φύλακας, «πριν από την πώληση του Έψιλον στον κ. Σαββίδη.

»Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι στο κανάλι νέο Έψιλον. Εκεί έβλεπα τον κ. Φουρθιώτη να πηγαινοέρχεται πάντα με συνοδούς. Πάντα είχε συνοδεία και από την ελληνική αστυνομία και από ιδιωτική φύλαξη».

Για τη σχέση με τον άλλο συγκατηγορούμενό του, το  Γ.Σ είπε ότι γνωρίζονται από παιδιά. 

«Πριν κανένα μήνα περίπου ο Φουρθιώτης με έπαιρνε από πολλά διαφορετικά νούμερα – δεν θυμάμαι να σας πω κάποιο συγκεκριμένο – και μου ζητούσε να του γνωρίζω πρόσωπα που θα τον συνόδευαν σε διάφορες μετακινήσεις του, που θα ήταν μαζί με αστυνομικούς.

»Μου ζήτησε και εμένα να τον συνοδεύσω όχι όμως για 24ωρη φύλαξη γιατί αδυνατούσα. Υπογράψαμε σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1.000 ευρώ το μήνα. Μου είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα.

»Επειδή ήθελε και επιπλέον άτομα κάλεσα περί τα τέλη Μαρτίου και τον Γ.Σ., ο οποίος αποδέχθηκε. Αρχικά είχαμε κανονίσει ημέρα παρά ημέρα αλλά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τη σύλληψη μου είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός και (ο Φουρθιώτης) και μάλιστα δεχόμουν κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα.» είπε.

Αρνήθηκε ωστόσο ότι έχει δει τη μηχανή στην οποία, φέρεται κατά την κατηγορία να επέβαινε μαζί με τον Γ.Σ κατά την απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Για το επίμαχο μήνυμα που φέρεται να του έστειλε ο Φουρθιώτης, ο κατηγορούμενος απάντησε πως συχνά λάμβανε μηνύματά του.

«Έχω λάβει και άλλα και πάντα μου έλεγε επειδή δεν απαντούσα στις κλήσεις του τι πρόβλημα υπάρχει και αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα να μου βρει γιατρούς και τέτοια. Εγώ σίγουρα εκείνη τη νύχτα ήμουν σπίτι και κοιμόμουν και το μήνυμα το είδα το πρωί.

»Εγώ με την έκρηξη που έγινε στις 22.04.2021 και ώρα 23:30 δεν έχω καμία σχέση. Εκείνη όμως τη νύχτα ήμουν στην οικία του Φουρθιώτη και έκανα έναν έλεγχο στο χώρο της πισίνας. Είχαμε επιστρέψει από το κανάλι με το BMW που οδηγούσε ο ίδιος ο Φουρθιώτης, δεν θυμάμαι τι ώρα ακριβώς φύγαμε από το κανάλι.

»Ο Γ.Σ. δεν ήταν μαζί μας είχε ήδη σχολάσει. Από την οικία εγώ αποχώρησα περί τις έξι ή επτά η ώρα το πρωί, δεν θυμάμαι ακριβώς. Έφυγα με ταξί που κάλεσε κάποιος από το σπίτι του Φουρθιώτη.

»Μετά την έκρηξη ήρθε η αστυνομία. Ο Μένιος μάλωσε με τον security, ο οποίος τον παράτησε και έφυγε και μετά ο Μένιος δεν με άφηνε να φύγω επειδή φοβόνταν» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

Ο Γ. Σ από την άλλη ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη μηχανή την αγόρασε πρόσφατα αλλα με σκοπό να την φτιάξει καθώς ήταν χαλασμένη.

Ισχυρίστηκε δε ότι δεν βλέπει από το το αριστερό του μάτι, και «άρα αποκλείεται και η δυνατότητα να γυρίσω τον κορμό μου αριστερά και να πυροβολήσω, όπως κατηγορούμαι. Ζήτησα από τον αδελφό μου να πάει τα πλαστικά εξαρτήματα της μηχανής στο συνεργείο, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, περίπου ένα δεκαήμερο πριν.

»Πέρυσι τέτοιο καιρό έκανα επέμβαση στην καρδιά μου και δεν πέτυχε και φέτος πρέπει να επαναλάβω το χειρουργείο. Επίσης έχω ζαχαροδιαβήτη (παίρνω ινσουλίνη) και λάμα στο πόδι» είπε σε άλλο σημείο ενώ αρνήθηκε ότι έχει κάποια γνώση από εκρηκτικές ύλες ή ότι ξέρει να κατασκευάζει βόμβες.

«Τον κ. Φουρθιώτη τον γνωρίζω περίπου τέσσερα χρόνια. Η γνωριμία μου ξεκίνησε από τον Γ.Π ο οποίος είχε τη φύλαξη του ραδιοφωνικού σταθμού party fm ήδη δέκα χρόνια. Πριν από 15 ημέρες περίπου με κάλεσε ο Γ.Π και μου είπε ότι ο Μένιος χρειάζονταν φύλαξη. Το ποσό της αμοιβής ήταν δελεαστικό περίπου 1500 ευρώ το μήνα. Εγώ επειδή είχα ανάγκη δέχτηκα. (…) Ξεκινήσαμε τη δουλειά αμέσως. » είπε για τη σχέση του με τον τηλεπαρουσιαστή.

«Το βράδυ της έκρηξης εγώ ήμουν σπίτι μου λογικά το ‘ίδιο και ο Γ.Π. Δεν είχαμε αποστολή να φυλάμε την οικία του απλά μόνο να τον συνοδεύουμε στις διάφορες μετακινήσεις του. Είχε γίνει φορτικός μας πίεζε συνεχώς να ελέγχουμε την οικία του. (…) δεν έχω καμία σχέση με τα όσα κατηγορούμαι.» επανέλαβε.

Ο Γ. Σ παραδέχτηκε ότι ο Φουρθιώτης τον κάλεσε πέντε ώρες πριν το συμβάν με τους πυροβολισμούς στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό το έκανε κάθε μέρα για να κανονίσουν για συνοδεία εκείνης της ημέρας ή για άλλη ημέρα.

«Συνήθως κάθε φορά που ήθελε συνοδεία καλούσε τον Γ.Π. εμένα κατ εξαίρεση με καλούσε» τόνισε ενώ επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συγκατηγορούμενός του Γ.Π είναι σε κακή κατάσταση υγείας και δεν θα μπορούσαν να διαπράξουμε όσα τους προσάπτουν.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ